Voeding

5x recepten voor babyproof (water)ijsjes

woensdag, 17 maart 2021

Met de zomer in het vizier (en laat het een lekkere zomer zijn net zoals vorig jaar) heeft jouw kindje misschien ook wel trek in een verfrissende versnapering. IJsjes voor je baby kun je heel makkelijk zelf maken. Mix wat ingrediënten door elkaar en je tovert binnen een mum van tijd heerlijke ijsjes op tafel. Lekker om te sabbelen, gezond en helemaal babyproof. Yummie!

Wij delen 5 recepten voor de lekkerste babyijsjes. De ijsjes zijn geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden of ouder.

Peer & avocado waterijsje

Wat heb je nodig?

* Peer

* Avocado

* Staafmixer

* IJsvormpjes

* Eventueel wat water

Hoe maak je het?

Schil het rijpe fruit en snijd het in stukjes. Pureer het met de staafmixer en vul de ijsvormpjes met het fruitmengsel. Stop de ijsjes een nachtje in de vriezer en geniet de volgende dag van een lekker verkoelend ijsje!

Smoothie ijsje

Wat heb je nodig?

* Yoghurt

* Vers fruit (bijvoorbeeld aardbei en banaan)

* Blender

* IJsvormpjes

Hoe maak je het?

Stop de ingrediënten in de blender en vul vervolgens de ijsvormpjes met het yoghurt-fruitmengsel. Na een nachtje in de diepvries heb je een heerlijk en gezond yoghurt-fruitijsje.

Watermeloen ijsje

Dit ijsje is geen écht ijsje, maar wel een overheerlijke lookalike :).

Wat heb je nodig?

* 1 stuk watermeloen

* IJsstokjes van plastic

Hoe maak je het?

Snijd de watermeloen in schijven en vervolgens in punten. Maak een snee in de schil van de watermeloen en stop hier het plastic ijshoudertje in.

Kiwi ijsjes

Het Kiwi-ijsje is heerlijk verfrissend maar let op: dit ijsje bevat wel honing. Honing wordt afgeraden voor kindjes jonger dan 1 jaar.

Wat heb je nodig?

* 3 groene kiwi’s

* 2 tl honing

* Klein beetje water

* IJsvormpjes

Hoe maak je het?

Schil de kiwi en pureer ‘m met de staafmixer. Meng hier de honing en het water doorheen. Giet het kiwimengsel vervolgens in de vormpjes en laat het in de vriezer opstijven.

Mango-Kokos ijsjes

Deze ijsjes zijn niet alleen verfrissend, ze zijn ook nog eens perfect om je kindje te laten wennen aan nieuwe smaken. Check van tevoren of je kindje al kokoswater mag. Door kruiden toe te voegen aan het ijsje maak je er helemaal een verrassing van! Munt en basilicum zijn milde kruiden die baby’s vanaf 6 maanden mogen nuttigen,

Wat heb je nodig?

* Mangostukjes

* (Kokos)water

* IJsvormpjes

Hoe maak je het?

Schil de mango en snijd hem in stukjes. Meng de mango en het (kokos)water in de blender. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet deze minimaal 4 uur in de vriezer om hard te worden. Is je kindje toe aan een nieuwe smaak, dan kun je ook een beetje munt of basilicum toevoegen.

Tip! Pas op met ijsstokjes van hout. Voor baby’s en kinderen kun je beter kiezen voor een rubberen variant.

Foto's: Pinterest

Ook leuk:

- 5 tips voor gezonde allesetertjes
- Zo stap je over op vaste voeding
- Dit moet je weten over hygiëne bij je dreumes