Perfecte Baby Uitzetlijst

Een groot deel van deze baby uitzetlijst heb je echt nodig, maar er zitten ook spullen bij die moeders gewoon erg handig vinden (deze producten zijn aangegeven met *). Het is fijn om alles van je baby uitzet een maand voordat je uitgerekend bent in huis te hebben. De laatste maand ben je zelf fysiek misschien niet meer in staat om te winkelen. Bekijk hieronder wat er niet mag ontbreken in je babyuitzet, wanneer je de babyuitzet beste kan kopen, hoeveel een baby uitzet kost en daarnaast handig informatie en tips over babyvoeding, verzorging van je baby, slapen en meer!

Wanneer koop je de babyuitzet?

Het kan best even een klus zijn om je babyuitzet bij elkaar te verzamelen. Daarnaast kan je soms ook met lange levertijden te maken hebben. Het is dus handig om tijdig te beginnen met de aanschaf van de eerste babyspullen en zo beetje bij beetje je uitzet compleet te maken. Zo voorkom je stress in de laatste periode van je zwangerschap en kun je echt genieten van de voorpret.

Zorg er in ieder geval voor dat je de uitzet een maand voor de uitgerekende datum in huis hebt. Dus als je ongeveer 36 weken zwanger bent. Je kindje kan immers zomaar eerder komen!

Hoeveel kost een complete babyuitzet?

Uiteraard geldt hierbij: de ene babyuitzet is de andere niet en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De gemiddelde (eenmalige) kosten voor een babyuitzet liggen volgens het Nibud op € 632,20. Hierbij gaan ze echter uit van een vrij basic uitzet en houden ze de verdeling in het tabel aan. Voor extra spullen, zoals een box, wipstoeltje, traphekje etc., rekenen zij zo'n € 900,- extra. Daarmee kom je totaal op € 1532,20 uit.

Kleding  € 107,50
Verzorging € 154,70
Babykamer € 370,00 
Totaal basis € 632,20 

De ervaring leert echter dat men voor een leuke, complete babyuitzet in het middensegment (niet meest goedkope, ook niet duurste) rond de € 2.000,- kwijt is.