Baby uitzetlijst: wat heb je nodig?

Een groot deel van deze baby uitzetlijst heb je echt nodig, maar er zitten ook spullen bij die moeders gewoon erg handig vinden (deze producten zijn aangegeven met *). Het is fijn om alles van je baby uitzet een maand voordat je uitgerekend bent in huis te hebben. De laatste maand ben je zelf fysiek misschien niet meer in staat om te winkelen. Bekijk hieronder wat er niet mag ontbreken in je babyuitzet, wanneer je de babyuitzet beste kan kopen, hoeveel een baby uitzet kost en daarnaast handig informatie en tips over babyvoeding, verzorging van je baby, slapen en meer!

Overzicht Baby Uitzet

Negenmaandenbeurs Baby Uitzetlijst Slapen

Slapen

Je baby zal een groot deel van de dag slapend doorbrengen, en dan wil je uiteraard graag dat dit op een fijne manier gebeurd. Bekijk hier welke producten je nodig hebt om je baby zo fijn mogelijk te kunnen laten slapen.

BEKIJK MUSTHAVES & TIPS

Negenmaandenbeurs Baby Uitzetlijst Verzorging

Verzorging

De verzorging van je baby is uiteraard erg belangrijk. Af en toe je kleintje in bad doen, haartjes wassen, schone luiers, een fijne crème voor de tere babyhuid. Bekijk wat de belangrijkste babyproducten zijn om in huis te hebben.

BEKIJK MUSTHAVES & TIPS

Negenmaandenbeurs Baby Uitzetlijst Voeding

Voeding

Voeding is uiteraard erg belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Het zal verschillen per persoon of je start met borstvoeding of misschien meteen met flesvoeding. Wel is het in beide gevallen handig om deze producten te hebben.

BEKIJK MUSTHAVES & TIPS

Negenmaandenbeurs Baby Uitzetlijst Kleding

Kleding

Babykleding is uiteraard onmisbaar in je babyuitzet. Maar hoeveel rompertjes heb je nou écht nodig? Of hoeveel leuke babypakjes? En vergeet vooral de babysokjes niet!

BEKIJK MUSTHAVES & TIPS

Negenmaandenbeurs Baby Uitzetlijst overige producten, er op uit

Overige

Naast de benodigde items voor o.a. voeding en verzorging van je baby, zijn er ook een hoop andere spullen die handig zijn om te hebben. Denk aan een kinderwagen, luiertas, babyfoon.

BEKIJK MUSTHAVES & TIPS

Wanneer koop je de babyuitzet?

Het kan best even een klus zijn om je babyuitzet bij elkaar te verzamelen. Daarnaast kan je soms ook met lange levertijden te maken hebben. Het is dus handig om tijdig te beginnen met de aanschaf van de eerste babyspullen en zo beetje bij beetje je uitzet compleet te maken. Zo voorkom je stress in de laatste periode van je zwangerschap en kun je echt genieten van de voorpret.

Zorg er in ieder geval voor dat je de uitzet een maand voor de uitgerekende datum in huis hebt. Dus als je ongeveer 36 weken zwanger bent. Je kindje kan immers zomaar eerder komen!

Hoeveel kost een complete babyuitzet?

Uiteraard geldt hierbij: de ene babyuitzet is de andere niet en je kan het zo gek maken als je zelf wilt. De gemiddelde (eenmalige) kosten voor een babyuitzet liggen volgens het Nibud op € 747,-. Hierbij gaan ze echter uit van een vrij basic uitzet en houden ze de verdeling in het tabel aan. Voor extra spullen, zoals een box, wipstoeltje, kinderwagen etc., rekenen zij zo'n € 1232,50,- extra, exclusief luiers. Daarmee kom je totaal op € 1979,50 uit.

Kleding € 150
Verzorging € 188
Babykamer € 411
Totaal basis € 747


De ervaring leert echter dat men voor een leuke, complete babyuitzet in het middensegment (niet meest goedkope, ook niet duurste) rond de € 2.500,00 kwijt is.