Zwanger Bevalling

Portemonnee, warme sokken... en een bidon?! De inhoud van een vluchtkoffer.

dinsdag, 30 maart 2021

Een vluchtkoffer. Moet jij ook zo om die naam lachen? Alsof je stiekem, in het holst van de nacht, je huis uitvlucht…nou weet je natuurlijk nooit wanneer je baby zich aandient, dus dat van in de nacht kan zomaar werkelijkheid worden. En dan is het wel zo fijn dat je voorbereid bent. Natuurlijk komt het altijd allemaal wel goed maar met een lichaam vol hormonen is het wel zo lekker als je baby precies aankrijgt wat jij bedacht had en dat je zelf ook nog een verschoninkje achter de hand hebt…waarom, dat laten we maar even achterwege ;)

Wat neem je mee waar je niet snel aan denkt?

Portemonnee met pinpas en losse muntjes... en wel voor een rolstoel (of parkeermeter, koffie). Word je ingeleid, dan loop je misschien nog redelijk vlot het ziekenhuis binnen maar midden in een weeënstorm, heb jij écht geen geduld voor manlief die in z’n tas zit te graaien op zoek naar een euro…

Een autostoeltje. Duh, denk je nu misschien…maar hij wordt echt vergeten. Werkelijk alles zit dan in de tas; van pakjes in alle kleuren en maten tot muesli repen voor de nodige energie maar de autostoel staat nog in het halletje van je mooi opgeruimde huis (want nesteldrang!). Oeps!

Opladers. Voor je camera, telefoon, tablet, laptop, noem maar op. Niets vervelender dan een lege batterij in het heetst van de strijd. Je doet je bevalling en het eerste moment samen met je baby niet zomaar even over…;)

Warme sokken. Veel vrouwen zweren hierbij. Een koud ziekenhuis = koude voeten. Het laatste waar je over na wilt denken.

Een extra nachthemd. Stel, je gaat kapot van de hitte tijdens het persen...dan is het wel zo fijn als je je eerste kraambezoek niet in dat drijfnatte exemplaar hoeft te verwelkomen. En dan wel eentje die lekker over je kont valt.

Aangiftepapieren, kraamzorginfo, verzekeringspapieren, telefoonnummers van familie, contactgegevens voor je geboortekaartje…praktisch maar noodzakelijk.

Pepermunt. Misschien moet je er zelf niet aan denken maar je weet maar nooit wat je verloskundige of gynaecoloog de avond van te voren gegeten heeft ;)

GROTE onderbroeken. Die kanten stringetjes kunnen voorlopig écht even je kast in (want…kraamverband…die zijn groot, zeer groot…)

Haarelastiekjes. Je ziet er al niet zo charmant uit zonder make-up en afgepeigerd van al het ‘werk’ dat verzet moet worden…je haar in slierten langs je gezicht maakt de boel er in ieder geval niet beter op.

Spullen voor manlief. Een deootje, een tijdschrift, muziek en een stevige energy reep zal hij waarderen.

Bidon. Een bidon met koud water kan verkoelend zijn na een prikkelende plasbeurt…sorry maar waar.

Dé tip voor het eerste pakje

Doe je eerste pakje (zowel een pakje maat 50 als maat 56) in een plastic ziplock bag en plak er een etiket op met “Eerste pakje, mt 50”. Dan weet je zeker dat, als je er zelf niet toe in staat bent, je newborn het pakje aankrijgt die jij met zorg en liefde hebt uitgezocht!