Mamablogger

Geen nee vandaag!

donderdag, 29 november 2018

Geen nee vandaag! Ik zag het al eens eerder ergens voorbij komen en vond het echt reuze leuk: hoe gaat het hier in huis als je een dag geen nee zegt. Loopt het de spuigaten uit of valt het allemaal reuze mee? Stiekem wel al een kleine verwachting hoor.. als het de spuigaten uit zou lopen zou ik het waarschijnlijk niet doen, maar goed.. wie weet.

Dus: afgelopen woensdag was voor mij een 'vandaag geen nee dag'.

Mees mag alles vandaag

We beginnen de dag om 7.37, Mees wordt wakker en rent gelijk naar ons bed. Vive slaapt nog (en wil ik graag laten slapen) dus we hebben direct een uitdaging. Mees springt gelijk op bed en ziet dat Vive nog slaapt. Het valt mee, normaal zou 'ie haar dus echt wakker maken, maar hij vraagt vandaagom de iPad. Nou dat antwoord is simpel; ja hoor. Een paar minuten later heeft hij het wel gezien en wilt Mees naar beneden, met z’n slaapzak aan en iPad onder de armen welteverstaan. Ondertussen is Vive ook wakker, dus in plaasts van Mees een 'nee, dat kan niet' gaan we gezellig met z’n allen naar beneden. Mees wil z’n speen niet uitdoen, dus om een nee te voorkomen moet ik zo maar even wat anders verzinnen.

Ondertussen gooit Mees alles overhoop, al het speelgoed moet la uit, de doos uit of de zak uit. Normaal zou ik nu wel een keer hebben gezegd dat dat niet helemaal de bedoeling is. Maar Mees is happy en ik heb straks wat te doen als hij slaapt. Gelukkig wilt Mees wel aankleden en daarna gaan we vast koken. Mees wil ook snijden, roeren en proeven. Dat snijden zou ik ook niet zo snel doen, maar hey, ik zeg geen nee, en eerlijk is eerlijk, het ging top. Vive wordt wakker en Mees wilt Vive meteen pakken. Je zou denken, prima toch?! Maar… er moeten ook nog drie auto's mee naar boven. Gelukkig mogen ze daarna wel boven blijven want ik heb m’n handen behoorlijk vol.

Dan is het tijd om te eten voor Mees. Ik had verwacht dat hij echt de hele dag om eten zou zeuren en voor een weeshuis zou eten vandaag, maar tot nu toe nog niets geks. Meneer wil wat fruit maar ook wat lekkers. En dat lekkers is cake haha. Prima, Mees eet fruit met een stukje appeltaart, goed geregeld toch? Na het eten is Mees moe en gaat hij zonder problemen naar bed. Een paar uur later wordt Mees wakker en wilt hij vrij weinig.. eigenlijk gewoon even niets. Wat later wilt Mees lekker kroelen en iPad kijken, Ik ben zelf met Vive naar de dokter, maar met je oom kroelen en iPad kijken is ook geen straf.

’S middags wordt er weer veel zooi gemaakt, heel veel. En kan ik lekker opruimen. Mees had nog wel om brood, koekjes en melk gevraagd en omdat ik nog steeds geen nee wil zeggen heeft hij alles dus gekregen.

Het viel allemaal reuze mee

Het avondeten was minder succesvol haha, dat werd niet zo gewaardeerd en Mees wilde liever alleen een toetje, fruit en een eierkoek. Bofkont, vandaag kan het! Al met al viel dit dus echt reuze mee! Mees kon gewoon heerlijk z’n gang gaan, veel zooi maken, van de bank een huis maken, van de tafel een huis maken, om koekjes vragen en nee zeggen tegen een schone luier. Dit laatste heb ik dan wel gewoon gedaan hoor… want om Mees nou de hele dag in een poepluier te laten lopen, vind ik ook wel weer een beetje te gek.

P.s. Het beviel ons wel om een dag geen 'nee' te zeggen. Ik ga het dus ook nog een keertje doen als we wel de deur uitgaan, dan zal het waarschijnlijk wat leuker zijn. Maar ja, vooralsnog heeft Vive oorontsteking en doen wij het heel rustig aan!