Event

Samen tegen vroeggeboorte

dinsdag, 28 januari 2020

De Negenmaandenbeurs en Fonds Gezond Geboren komen wederom samen in actie tegen vroeggeboorte en steunen het goede doel Strong Babies. De landelijke campagne Strong Babies heeft als doel 30% minder vroeggeboortes in 2030. Dit zijn ruim 5.000 baby's die de kans krijgen om gezond op te groeien.

Strong Babies
Elk jaar worden in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren, 10% van deze kinderen maakt geen goede start. Vroeggeboorte is de grootste oorzaak, maar ook aangeboren afwijkingen of een te laag geboortegewicht zorgen er voor dat 3 baby’s per dag overlijden voor, tijdens of kort na de geboorte.

Het is de ambitie van Fonds Gezond Geboren om het aantal baby’s dat geen gezonde start heeft in 2030 met 30% te verminderen. Eén of twee weken langer in de baarmoeder en één of twee ons meer gewicht bij geboorte is van ongelofelijk groot belang voor de ongeboren baby. Het geeft een pasgeboren baby gewoon veel meer overlevingskans en minder kans op complicaties bij vroeggeboorte.

Je kunt dit mooie initiatief heel makkelijk steunen door bij aankoop van je Negenmaandenbeurs ticket een donatie te doen aan Strong Babies.

Meer informatie: negenmaandenbeurs.nl/strongbabies