Mamablogger

Dokter Google

donderdag, 8 februari 2018

Mijn kinderen zijn gelukkig niet vaak ziek, maar… zodra er een vlekje, lopend neusje, bultje of wat-dan-ook te zien is op de lijfjes van mijn kids, is Dokter Google mijn new best friend.

Alleen… wat ik lees wil ik niet altijd lezen.
En… wat ik vind is gelukkig niet altijd wat er aan de hand is.
Maar… na wat door googlen vind ik dat wat ik eigenlijk al vanaf het begin dacht.

En dan denk ik…
Wat als Google er niet zou zijn? Zou ik dan wel kunnen varen op mijn moeder intuitie? Waarom moet ik nu alles 3 dubbel checken?

Terwijl ik ergens weet dat mijn zoon gewoon snotverkouden is, google ik me suf op allerlei gekke ontstekingen. En terwijl ik ergens voel dat mijn dochter last heeft van doorkomende tandjes, google ik toch alle symptomen om te kijken of het niet iets anders kan zijn.

Ik ben geen hypochonder (denk ik) maar de mogelijkheid om alles “zeker te weten” door Dokter Google maakt dat ik er bijna eentje word.

Mijn nieuwe, goede voornemen
Checken mag, graag zelfs. En dokter Google is daarin gelukkig heel wijs. Maar de tijd waarin ik me suf gegoogled heb, mezelf soms wat bang maakte en daarna weer geruststelde, had ik beter kunnen besteden aan het knuffelen en verzorgen van mijn kinderen.

En dus… beloof ik mijzelf hierbij plechtig om dokter Google te gebruiken waar nodig, maar iets meer te vertrouwen op mezelf en anders gewoon de huisarts te bellen.

Liefs,

Brenda Leusink
Regisseur mamaNL

p.s. Ben jij in balans? Dit jaar gaat het je lukken! Met het gratis Mama = In Balans programma inspireren we je wekelijks om in 2018 bewuste keuzes te maken. Op het gebied van sport, voeding, me-time, relatie, opvoeding & meer.