Mamablogger

De naam van onze baby... een nieuwe trend?

woensdag, 10 mei 2017

2017: stoere unisexnamen zijn in. Voor meisjes. Voor jongens moeten het juist namen met een x erin zijn. Zoals Dex, Lux en Jax.

Deal
Manlief en ik maakten een deal. Hij zijn zin en dus krijgen de kids zijn achternaam. Ik mijn zin en dus krijgen onze kids meerdere namen en worden ze vernoemd naar familie.

Zoon
Twee jaar geleden kwam de zoon. We vernoemden hem naar onze ouders. Mijn man is geadopteerd uit Zuid-Korea. En dus moest er een Koreaanse naam in één van zoons namen verwerkt worden. Wij belden met Korea. Vroegen naar de generatienaam. En kregen de ontstellende tekst 'baeeeeeh' te horen. Wat nu? Zij voelden zich al vereerd, maar wij vroegen ons af hoe we dit koeiengeluid om moesten zetten naar een uit-te-leggen jongensnaam. Het is gelukt. Vinden wij althans.

Dochter
Ik ben nu zwanger van een meisje. Wij willen haar vernoemen naar mijn broer en onze zussen. En dus belden wij met Korea. Waarop we opnieuw een ontstellende tekst voor onze kiezen kregen: 'bietch'. Ik houd veel van mijn hubby en respecteer zijn achtergrond, maar mijn dochter een bitch noemen, gaat ‘m dus echt niet worden. Gelukkig was manlief het met me eens.

Een camera in onze slaapkamer zou ons elke avond de meest vreemde verbasteringen horen maken. Alsmaar op zoek naar die ene naam, die wij mooi vinden en waarmee we onze familie eren.

2018: familievernoemingen zijn in. Voor meisjes. Vooral als ze klinken naar de naam ‘bietch’. Voor jongens moeten het juist namen zijn waar een dierengeluid in voorkomt. Zou het?

Brenda Leusink
Mama van Kyan (2) en zwanger van meisje (tsja, welke naam). Is regisseur en vindt het het allertofst om gave video’s te maken. Eet op dit moment alles wat binnen handbereik ligt. Is met veel plezier hoofdredactrice van mamaNL: het online videoplatform voor mama’s.