Musthaves Advertorial

Beste gezinsauto van Nederland: mama Eline test de Citroen C3 Aircross

maandag, 11 februari 2019

Voor de Negenmaandenbeurs mochten wij een auto testen, een gezinsauto weliswaar. Zo mochten wij een weekend een Citroën C3 Aircross SUV mee naar huis nemen en deze testen aan de hand van een aantal vragen. We kregen een ontzettend mooie, compleet uitgeruste auto mee, vooral Stefan vond dit helemaal leuk vanwege alle technische snufjes. Ik zelf snap hier de ballen van dus ik geef vooral gas ;)

Zoals de meeste van jullie weten ben ik Eline Zwitser en ben ik getrouwd met Stefan, samen hebben wij onze zoontjes Senn van bijna vier en Foss van zeven maanden. We zijn dus een gezin van vier personen waarvan één kind in een kinderstoel meereist en één kind in een Maxi-Cosi.

Ruim én veilig

Als wij kijken naar een gezinsauto moet deze vooral ruim én veilig zijn. Wat is voor mij ruim? Tja dat kan natuurlijk voor iedereen verschillen maar ik vind ruimte zeer belangrijk. En bij ruim denk ik aan, een ruime kofferbak, in ieder geval een kofferbak zo groot dat er een kinderwagen plus luiertas en eventueel ook zelfs een fietsje of stepje voor Senn in kan. Dit moet dus een echte ruime achterbak zijn. Daarnaast wil ik ook genoeg ruimte hebben op de achterbank dit omdat ik er een kinderstoel en een Maxi-Cosi in moet kunnen staan. Zo weet ik bij mijn auto (Ford Ka) dat als de Maxi-Cosi erin staat de bijrijder een stuk minder ruimte bij de benen heeft. Dit vind ik dus enorm belangrijk. Of de Citroën hieraan voldeed? Dat was zeker zo, alleen was het soms nog wat krap met de Maxi-Cosi en de bijrijder want deze wil bij lange stukken in de auto natuurlijk ook genoeg ruimte bij de benen hebben. Zonder Maxi Cosi was er wel degelijk genoeg ruimte! De kofferbak is groot genoeg om de kinderwagen in mee te nemen en zelfs een stepje/fietsje in te doen.

Extra ruimte

Waar wij de auto voornamelijk voor gebruiken zijn: werk, boodschappen en natuurlijk dagjes weg. Voor de dagjes weg zitten we met het hele gezin in de auto en dit wilde we met de Citroen natuurlijk ook doen. Dit zorgt ervoor dat we een goed beeld konden schetsen over de auto wanneer we deze langere tijd gebruikte. Zo reden we dit weekend af naar 's-Hertogenbosch waar we (na uitnodiging van Kelly Caresse) naar de première van Maya de bij en de honingspelen mochten. Voor Senn een super leuk uitje en voor ons dé gelegenheid om de auto eens goed te testen na een lang stuk op de weg. Naast dit leuke uitje hebben we ook onze wekelijkse uitstapje naar de supermarkt gemaakt. We konden de boodschappen prima kwijt in de kofferbak. Zo kon je zelfs bij de kofferbak de laadruimte vergroten door de bodem te laten zakken. Dit is echt ideaal om extra ruimte te creëren.

Wat een luxe!

Toen wij de auto bij mochten ophalen waren we direct verkocht wat een mooie uitstraling heeft de auto en wát een luxe! Zoveel mooie opties, luxe en een prachtige auto om te zien. Het comfort van de auto staat ook zeker hoog, de stoelen zaten heerlijk en de auto ligt heerlijk op de weg. Je zit wat hoger waardoor je alles op de weg goed kunt zien. Naast de snelheidsmeter in je dashboard hadden we ook een head up display (HUD). Dit schuift als het ware naar boven bij je raam waardoor je precies kan zien hoe hard je rijd. Ook leest de HUD de snelheidsborden waardoor je precies ziet hoe hard je mag rijden op de weg. De auto beschikte over ontzettend veel mooie snufjes waarbij Steef helemaal gelukkig werd. Zo kon je met één druk op de knop vertellen waar je naartoe wilde navigeren en stelde de auto zo het adres in op de navigatie. Ook beschikte deze auto over GRIP CONTROL dit zorgt ervoor dat wanneer er bijvoorbeeld ijzel, sneeuw of andere gladheid op de weg is de auto de aandrijving van de voorwielen aanpast op het type ondergrond. Dit voorkomt dat de auto zijn grip verliest op de weg en dus niet met zijn banden gaat spinnen. Ook zat er een draadloze oplader voor je telefoon in de auto, hier werd ik dan weer erg happy van! Ik legde mijn telefoon op de oplader en deze laadde rustig op terwijl ik aan het rijden was. Normaal gesproken laadt mijn telefoon enorm sloom op in de auto maar deze draadloze oplader werkte perfect! Echt een top optie voor de auto.

Genoeg gadgets

Daarnaast vind ik veiligheid ook enorm belangrijk en ik voelde me wel degelijk veilig in de auto. Ook was het voor de kids veilig en zat er kinderslot op de deuren, dit is met die grijpgrage handjes van Senn wel echt een voordeel. Wat ik vooral ook erg mooi vond was dat er een dodehoekbewaking in de auto zat, dat als er een voertuig op de snelweg langs je dode hoek rijdt er een lampje gaat branden. Ook geeft de auto een piep wanneer je de rijbaan overschrijdt zonder je knipperlicht aan te doen. Dit zorgt ervoor dat je een seintje krijgt wanneer je niet meer recht over je rijbaan rijdt. Genoeg gadgets in de auto dus. Ik heb nog niet eens alle gadgets opgenoemd maar man o man wat hadden we er veel.

Sommige opties zou ik niet perse hoeven hebben maar als ze op de auto zitten is dat natuurlijk alleen maar fijn. Ik vond de oplader in de auto handig, haha Instagramlife ;) Verder zou ik al de andere opties ook graag hebben wanneer ik eigenaar zou zijn van deze auto. Ik denk ook zeker dat dit een hele fijne gezinsauto is, hierbij wil ik de Citroën C3 SUV dan ook aanraden aan andere gezinnen!

Om nog een aantal cijfertjes te geven tussen de 1-10:

Comfort: 9
Ruimte: 7
Design: 9
Veiligheid: 9

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om iets van mij te lezen,

Liefs Eline