Babynamen

25x de leukste unisex namen voor jongens én meisjes

woensdag, 17 maart 2021

Een unisex naam is niet alleen heel handig, (minder namenstress, want één naam voor zowel een jongen als meisje), het klinkt vaak ook nog eens lekker stoer. En tegenwoordig zijn unisex babynamen dus ook nog eens hartstikke hip!

Wij maakten een overzicht met 25 unisex en gender neutrale babynamen. Vul jij het lijstje aan?

Guus

Guus voor jongens kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar de vrouwelijke tegenhanger Guusje wordt steeds populairder.

Daan

Vroeger kregen meisjes vaker de naam Danielle en jongens de naam Daniel, maar tegenwoordig zijn er steeds meer meisjes met de verkorte variant Daan. En wil je het toch wat minder stoer en juist iets liever, dan maak je er gewoon Daantje van.

Sam

Een van de meest gekozen namen van de afgelopen jaren voor jongens. Maar ook voor meisjes is de naam inmiddels al behoorlijk populair! En terecht. Sam klinkt gewoon superstoer!

Kris

Kris, Krisi of Krista. Met Kris kun je lekker variëren. En hoewel de naam nog steeds het meest aan jongens wordt gegeven, kan ‘ie ook prima voor een meisje.

Robin

Robin is een Engelse naam en betekent 'briljant, verlicht, faam`. Mooi toch?

René(e)

René voor jongens hoor je bijna niet meer. Als meisjesnaam hoor je hem juist steeds vaker. En is Renee nou nét niet helemaal jouw ding, misschien is Romée dan een leuk alternatief.

Max(im)

Of je nu voor Max, Maxime, Maxima of Maxi gaat, alle varianten vinden hun herkomst in de naam Maximiliaan – dat in het Latijn letterlijk ‘de grootste’ betekent. Hoewel Max nog altijd veel populairder is voor jongens dan voor meisjes, vinden wij hem ook heel goed passen bij meisjes.

Mick(y)

In Frankrijk en Engeland is deze naam vooral heel populair voor jongens terwijl in Nederland voornamelijk meisjes de naam Micky krijgen. Wij vinden hem voor beiden erg leuk en daarom hoort deze naam zeker thuis in het lijstje.

Jos

Jos hoor je tegenwoordig niet meer zo vaak. Varianten op deze naam echter steeds meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van Josja, Josje of Josha of Sjors?

Jack/Jacky

Stoer, schattig, lief en een tikkie ondeugend!

Senna

Senna is een Arabische naam die ‘waarheid’ betekent. De naam is momenteel nog het meest in trek voor meisjes, maar ook steeds meer jongens krijgen deze mooie naam.

Alex

Ook met Alex kun je alle kanten op. Wil je hem met iets meer stijl, maak er dan Alexander of Alexandra van. Maar natuurlijk zijn Lex en Alexia ook heel erg leuk.

Nova

Momenteel heel erg in trek bij de meisjes, ook met varianten als Novi, en Nomée, maar wij vinden hem ook heel erg passen bij jongens.

Dominique

De afgelopen jaren werd deze naam niet vaker dan 40 keer gegeven aan Nederlandse jongens of meisjes, toch blijft hij evengoed sierlijk en mooi. Op zoek naar een iets kortere variant ga dan voor: Do, Dominic of Nic.

Bobby

Bobby is een echte unisexer, want bijna evenveel jongens als meisjes in Nederland dragen deze stoere naam!

Mischa

Mischa is een Russische naam voor jongens en meisjes. De betekenis van de naam is ‘Die als God is’. De naam Mischa wordt in Nederland vaak aan jongens gegeven terwijl de naam in Amerika bijna alleen aan meisjes wordt gegeven.

Manu

Manu is een bijbelse naam en komt van Emanuel. Voorheen heel erg populair bij jongens in Zuid-Europa. Maar de naam hoor je, zowel bij jongens als meisjes, ook in Noord-Europa steeds vaker.

Jessie

De klassieker op de lijst. Is er iemand die deze unisex naam nog niet heeft gehoord?

Puck

Voor stoere rakkers en snoezige schatjes!

Kaya

Van Noord-Amerika tot Zweden en van Turkije tot Japan. Kaya is over heel de wereld een populaire naam voor jongens én meisjes.

Lou

Lou is dé unisex-naam van dit moment. Waar hij voorheen vooral in Frankrijk heel populair was voor de meisjes is Lou op dit moment voor zowel jongens als meisjes in heel Europa zeer gewild.

Jamie

Met Jamie kun je ook alle kanten op. Zo zijn er niet alleen tig varianten om deze naam te schrijven (jamy, jaimy, jami,) ook kun je volop varieren met Jamie. James voor de jongens of Jaimelynn voor de meisjes bijvoorbeeld.

Bo/Beau

Gewoon een beeldschone naam!

Teun

Teun is al jaren een topper. Wij vinden hem als Teuntje ook heel lief voor de meisjes!

Jip

Voor zover wij weten is Jip is een echt Hollandse naam. En dat maakt deze unisex-naam tot een uniek exemplaar.

Meer babynamen inspiratie? Lees ook:

- 100 korte babynamen met maar één lettergreep
- 27 babynamen voor de lente en de zomer
- 75x de leukste namen voor een tweeling