Babynamen

Babynamen trends die we volgend jaar vaker gaan horen

dinsdag, 28 juni 2022

Verwacht jij in 2023 een kindje? Dan ben je waarschijnlijk hard op zoek naar een naam. Op het gebied van babynamen zijn ieder jaar weer nieuwe trends te zien. Deze babynamen trends worden in 2023 populair.

Babynamen in 2023

Nadenken over dé naam voor je baby is een leuk, maar vaak ook moeilijk klusje. Ga je voor een korte, oer-Hollandse naam, of voor een langere naam met een internationale klank? De Babynamentool van 24Baby.nl kan je helpen bij het kiezen van een naam.

Als je volgend jaar moeder of vader wordt, wil je waarschijnlijk weten welke trends er op het gebied van babynamen zijn volgend jaar. Hieronder zetten we ze voor je op een rij.

Jongensnamen trends

Is er een jongetje op komst? Laat je dan inspireren door de volgende trends of zoek naar meer jongensnamen.

Jongensnamen die eindigen op een -a

Veel meisjesnamen eindigen op de -a, maar bij jongensnamen zie je dit minder vaak. Toch ga je zulke jongensnamen volgend jaar vaker horen. Denk aan namen, als Reza, Mika en Ezra. Stoer en lief tegelijk!

Oer-Hollandse jongensnamen

Voor hippe jongensnamen hoef je de grens niet over. Traditionele Nederlandse jongensnamen worden weer populairder. Grote kans dat er in 2023 heel wat jongens met namen als Gijs, Teun en Bram in je omgeving geboren worden.

Meisjesnamen trends

Verwacht je een meisje? Dan kunnen deze trends voor inspiratie zorgen. Ontdek meer meisjesnamen >>

Korte, stoere meisjesnamen

Veel populaire meisjesnamen hebben twee lettergrepen, maar in 2023 ga je meer meisjesnamen met één lettergreep horen. Dit geeft de naam een krachtige, stoere klank. Wil je jouw dochter een naam met pit geven? Kies dan voor een naam als Pien, Jet of Maud.

‘Groene’ meisjesnamen

Veel meisjesnamen die in 2023 populairder worden, zijn geïnspireerd op de natuur. Het zijn bijvoorbeeld namen van bomen, planten of bloemen. Hoop je dat je dochter een natuurliefhebber wordt? Geef haar dan een voorsprong met een naam als Rosie, Mint, Juniper of Ivy.

Genderneutrale trends

Weet je niet of je een jongetje of een meisje krijgt? Ook dan zijn er genoeg trends op het gebied van babynamen om je te door laten inspireren. Denk aan de volgende:

Engelse unisexnamen

Veel populaire genderneutrale namen komen uit het Engels. In 2023 ga je namen met  een internationale klank steeds vaker horen. Voorbeelden zijn River, Skye, Bowie of Eden. Het voordeel hiervan is dat ze bij jongens én meisjes passen en wereldwijd goed uit te spreken zijn.

Nederlandse unisexnamen

Voor een mooie unisexnaam hoef je niet de grens over. Ook oer-Hollandse namen worden steeds vaker genderneutraal. Wat dacht je van een naam als Daan, Guus, Juul of Jip? Leuk voor jongens én voor meisjes!

  

Meer namen vinden

Staat dé naam hier niet tussen? 24Baby.nl helpt je graag om de perfecte babynaam te vinden. Met de Babynamentool kan je filteren op onder andere populariteit, lengte en herkomst. Vind de mooiste namen >>

Lees ook: