Voeding

Verantwoorde pepernoten

maandag, 27 november 2017

Mag jouw kindje deze feestdagen ook lekker snoepen maar heb je dat liever wel een beetje verantwoord? Dan is dit receptje misschien wat voor jou! En bonus: deze pepernoten zijn lactosevrij en bevatten geen geraffineerde suikers.

Wat heb je nodig?

• 160 gram amandelmeel
• 240 gram speltmeel
• 120 gram kokosbloesemsuiker (of andere gezonde vervanger van geraffineerde suiker)
• 12 theelepels speculaas & koek kruiden
• 10 eetlepels kokosolie, vloeibaar
• 8 eetleepels plantaardige melk (noten-, soja-, rijst- of kokosmelk)
• 1/2 theelepel met zout
• 10 druppels vanille extract

Wat moet je doen?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden & bekleed een grote bakplaat met bakpapier. We willen geen vastgeplakte pepernoten! ;)
2. Meng al het meel samen met de kokosbloesemsuiker, het zout en de speculaas- en koekkruiden in een grote kom
3. Verwarm de kokosolie tot deze vloeibaar is en doe dit samen met de vanille extract bij het mengsel.
4. Voeg vervolgens de melk aan het deeg toe. Het wordt wat plakkerig maar dat geeft niet. Is het juist te droog, dan kun je er wat melk bij doen.
5. ‘Kleien’ maar (dit vindt jouw kleintje vast het einde!). Maak van het deeg kleine balletjes en leg deze op de bakplaat.
6. Zet ze 15-20 minuten in de warme oven tot de pepernoten lichtbruin zijn.
7. Laat ze als ze uit de oven komen even afkoelen. Dan worden ze knapperig en zijn ze klaar om geproefd te worden!

Eet smakelijk!