Verzorging

Babyverzorging tijdens de eerste maanden

maandag, 9 mei 2022

De huid van je baby is na de geboorte nog niet helemaal volgroeid en daardoor erg kwetsbaar. Om haar goed te beschermen is een milde verzorging zonder belastende ingrediënten essentieel. Kies daarom voor 100% natuurlijke verzorgingsproducten.

De eerste verzorging

In de baarmoeder slikt je kindje vruchtwater met afvalstoffen en celmateriaal in. De eerste ontlasting van je baby (meconium) is daardoor zwart en kleverig. Je kan de kleverige ontlasting makkelijk verwijderen met een verzorgende olie. Doe wat olie op een watje en wrijf de billetjes daarmee in. Je kunt dat bij elke verschoning blijven doen tot er geen meconium meer komt.

Verzorging van de billetjes

Vooral in het luiergebied kan luieruitslag gemakkelijk de overhand krijgen. Dat is niet zo vreemd, want je baby’s huid heeft het daar hard te verduren. Breng daarom bij elke verschoning een natuurlijke billenbalsem met wolwas en zinkoxide aan. Breng de crème dik aan, zodat er een afschermende laag wordt gevormd tussen de billetjes en het bijtende vocht. Heeft je kindje toch last van rode billetjes? Laat je baby dan regelmatig 10 minuten bloot liggen in de open lucht. Dit helpt de huid tot rust te komen.

Dagelijkse wasbeurt van de baby

Tijdens de eerste maanden wordt je kindje nauwelijks vuil, behalve bij zijn billetjes. Hoe vaak moet je baby dan in bad? Te frequent baden is niet nodig en tast gemakkelijk het beschermende huidlaagje aan. Daarbij kost het je baby energie om na het bad zijn eigen lichaamstemperatuur weer op te bouwen. Een uitgebreid badritueel een of twee keer per week is dus voldoende.

Op de andere dagen volstaat een kattenwasje. Het gezichtje reinig je voorzichtig met een vochtig hydrofiel washandje. Voor het lijfje kan je een mild, natuurlijk wasproduct toevoegen. Vervolgens dep je je baby droog met een hydrofiele luier of een zachte handdoek. Vergeet de huidplooitjes hierbij niet.

Wrijf je baby vervolgens in met een olie die de huid intensief verzorgt en een omhullend warmtelaagje biedt. Over het algemeen vinden kleintjes het heerlijk als ze lekker worden gemasseerd. Daarvoor is een olie ook heel geschikt.

De babyverzorging van Wedela met biologische Calendula verzorgt, kalmeert en beschermt. De natuurlijke babyproducten bevatten uitsluitend heilzame, 100% natuurlijke ingrediënten die de babyhuid vanaf de eerste dag verzorgen. Samengesteld voor de meest gevoelige babyhuidjes en ontwikkeld met verloskundigen en apothekers.

Verzorging van het gezichtje

Je baby’s gezicht kun je verzorgen met een milde, verzorgende crème met een formule die afgestemd is op wat de gezichtshuid nodig heeft.

Als je vaak buiten bent met je kindje kun je na verloop van tijd zien dat je kindje tere wangetjes heeft. Rode vlekken of een ruwe gezichtshuid duiden erop dat het gezichtje van je kind meer bescherming nodig heeft. Gebruik een watervrije, beschermende balsem op basis van bijenwas en wolwas. Dit zal de uitdroging van de huid tegengaan en het weer lekker zacht maken.