Slapen

Slaaptruc: zó krijg je je baby in 42 seconden (!) in slaap

vrijdag, 17 juni 2022

Je baby in slaap krijgen, kan een behoorlijke opgave zijn. Er zijn online genoeg tips te vinden, maar deze slaaptruc stak er toch wel met kop en schouder bovenuit!

Er zijn heel veel deskundige tips te vinden over het in slaap krijgen van je baby zoals:

Inbakeren

Veel baby’s slaan zichzelf wakker en ervaren onder een dekentje niet die geborgenheid zoals in de buik van mama. Kijk eens of inbakeren helpt. Hiervoor zijn veel soorten inbakerzakken, slaapzakjes e.d. op de markt maar met een grote hydrofiele doek en een beetje hulp van Instagram en/of YouTube moet dit ook al prima lukken.

Het herkennen van vermoeidheidssignalen

Aan de oortjes friemelen, in de oogjes wrijven…wees er op tijd bij! Zorg dat je kindje niet oververmoeid raakt en leg hem of haar op tijd weg om te slapen. En dan het liefst wakker: dan leert je baby zelf in slaap te vallen. Oefening baart kunst!

Aparte slaaptrucjes

Maar er is ook een aantal aparte manieren om je baby in slaap te krijgen, zoals:

  • Het rondwandelen met de kinderwagen
  • Rondjes rijden met de auto
  • De stofzuiger of de wasmachine aanzetten

De allerbeste slaaptruc!

En toch is dít een van de meest briljante slaaptrucs die we online zijn tegengekomen: het gezichtje van je baby strelen met een zakdoek! De tip is afkomstig van een vast heel erg vermoeide vader en doet echt wonderen. Binnen 42 seconden helpt hij zijn kleine met deze simpele truc naar dromenland. Hoe je dit moet doen? Bekijk onderstaande video: