Ontwikkeling

10 leuke en simpele spelletjes om te doen met je dreumes!

vrijdag, 6 maart 2020

Je dreumes ontwikkelt zich ontzettend hard, daarom is het goed om samen veel te spelen. Hieronder de 10 leukste spelletjes om te doen met je dreumes. Veel speelplezier!

1. Kiekeboe!

Kiekeboe kan je natuurlijk al spelen vanaf dat je kindje een baby’tje is. Je slaat je handen voor je ogen en doet ze daarna weer open met een grote lach of een gek gezicht.
Gegarandeerd succes! Je zult zien dat je kindje het snel oppakt en zichzelf zal gaan verstoppen om je daarna te laten verrassen.

2. Puzzels

Als je kleintje een jaar oud is zal hij vormen leren herkennen. Het is goed om dit op een jonge leeftijd te oefenen. Puzzels van 5 tot 10 stukjes zorgen al voor veel speelplezier.
Let er wel op dat de puzzels stevig zijn of bijvoorbeeld van hout, want rond die leeftijd stoppen ze immers ook alles in hun mond.

3. Bellenblaas!

Blaas de mooiste bellen rond om je dreumes en de lach op zijn/haar gezicht is niet weg te krijgen. Plop ze samen kapot of probeer ze samen te blazen. Let er wel goed op dat je het na gebruik goed opbergt, voor je het weet zit het sop overal en nergens.

4. Rollen met een bal

Een bal is reuze interessant! Hij rolt natuurlijk alle kanten op en jouw kleintje gaat daar maar al te graag achteraan. Rol of gooi de bal zachtjes richting je kindje en misschien rollen ze de bal wel terug.

5. Kartonnen dozen

Al dat speelgoed is hartstikke leuk, maar een kartonnen doos misschien nog wel meer!
Heb jij een bestelling gedaan en een grote doos gekregen? Geef hem aan je kleintje, ze kunnen er in kruipen en verstoppen. En wat dacht je ervan om er een boot of een auto van te maken? Een beter speelavontuur zal je niet snel vinden!

6. Verven

Lekker kliederen en de boel vies maken is natuurlijk een feestje! Koop speciale (vinger) verf voor kleine kinderen en laat ze lekker losgaan op een groot stuk papier. Misschien is jouw mini wel de nieuwe Picasso!

7. Muziek maken

Samen trommelen of schudden met een sambabal. Kinderen zijn dol op geluidjes. Sla eens op een emmer of doos of wat dacht je ervan om te schudden met een fles. Alles om je heen maakt opeens muziek!

8. Leren tellen

Of je kindje nu al kan praten of niet, je kan niet vroeg genoeg beginnen met tellen. Tel samen met je kindje alle boekjes of speelgoedauto’s of loop buiten een rondje en tel de bomen en bloemen om je heen.

9. Pak me dan als je kan!

Ik ga je pakken! Ren achter je dreumes aan en pak ze met een zwaai op. Dit kan je niet vaak genoeg herhalen. Met veel gelach zullen ze de kamer rond rennen.

10. Samen lezen

Tijd voor wat rust! Duik samen op de bank met een interactief of educatief boekje en lees ze lekker voor. Laat ze dingen aanwijzen of laat ze geluidjes na doen. Boekjes met dieren, vormen en veel kleuren zijn een groot succes!

Lees ook:

100 chique namen met betekenis
Slaapregressie of slaapregressie