Tanden poetsen baby en dreumes: zo pak je het aan!

Tanden poetsen baby en dreumes: zo pak je het aan!

  • 06-09-2019
  • Negenmaandenbeurs
  • Tips

Wanneer je baby of dreumes tandjes krijgt is het goed om direct te beginnen met poetsen. Maar hoe pak je dat aan?

Wij maakten een handig lijstje met tips en tricks voor het poetsen van de tandjes van je mini!

Juiste tandenborstel en tandpasta

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste tandenborstel en tandpasta in huis hebt. Deze zijn speciaal gemaakt voor kleine kinderen en hebben een kleinere zachtere borstel. Vaak zijn ze er in allerlei leuke kleurtjes en kinderhelden wat het poetsen natuurlijk leuker maakt. Wanneer je de juiste tandenborstel hebt, is het tijd voor een goede tandpasta. Gebruik speciale tandpasta voor kinderen van 0-5 jaar. Deze bevat minder fluoride en mag je kindje gewoon doorslikken zonder dat het schadelijk is voor hun gezondheid.

De Poetsbeurt

Wanneer je de juiste benodigdheden hebt kan het tanden poetsen beginnen!

Zet je kind op het aankleedkussen, een stoel of neem hem op schoot. Poets zacht met korte bewegingen heen en weer over de tandjes en zorg dat alle vlakken van de tandjes goed gepoetst worden. Als tandjes bijna doorkomen poets je deze heel zachtjes en masserend mee. Als je kindje niet gemakkelijk zijn mond openhoudt, kan je zachtjes met een hand zijn mondje openhouden door zachtjes zijn mond open te knijpen bij zijn wangen tussen de 2 kaken in. Dit doet geen pijn en helpt wel bij het openhouden.

Tips: zo wordt tanden poetsen leuk

Veel kinderen vinden tandenpoetsen niet zo leuk, daarom moet je het samen leuk maken. Hier zijn een paar voorbeelden om het leuker te maken:

  1. Spreek af dat als jij de tanden van je kindje mag poetsen, hij daarna de tanden van mama mag poetsen!
  2. Kinderen zijn dol op gekke bekken trekken. Laat je kind maar zo gek mogelijk kijken of doe dieren na zoals een grommende tijger, waaaargh. Op die manier is je mond open doen veel leuker!

Wist je dat er ook tandenpoetsapps, -boeken en -liedjes zijn? Hierbij wordt op een leuke en speelse wijze uitgelegd waarom je tandjes moet poetsen en hoe je er een feestje van kan maken.

Hoe pak jij het tanden poetsen van je kindje aan?

Dit vind je vast ook handig:

Babyzwemmen alle do's & dont's op een rij!

- Welk speelgoed past bij de ontwikkelingsfase van je kindje?

- Kraamvisite: 7 tipsDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »