Veelgestelde vragen - RAI faciliteiten

De ingang van de Negenmaandenbeurs is bij Entree C. De ingangen zijn te vinden via de algemene RAI plattegrond.

Kinderen zijn ook van harte welkom.
Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis, kinderen van 5 t/m 16 jaar betalen € 5,00 voor een toegangsticket.

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn welkom, maar er gelden wel enkele afspraken. Neem hiervoor contact op met corcom@rai.nl.

Ja, de scootmobiel mag mee naar binnen.

Ja, alleen bij beurzen georganiseerd door RAI Amsterdam indien in het bezit van een eigen rolstoel. Alleen de begeleider krijgt op vertoon van een invalidekaart een gratis toegangsticket voor begeleiders, verkrijgbaar bij de kassa van de Negenmaandenbeurs. Voor jezelf moet een toegangsticket zijn aangeschaft.

Let op!
Wanneer er een rolstoel van RAI Amsterdam wordt geleend, heeft de begeleider geen gratis toegang.

Negenmaandenbeurs is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de Negenmaandenbeurs zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage, deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geldt het reguliere RAI parkeertarief.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar ReceptieRAID@rai.nl met:

 • Naam
 • Telefoonnummer;
 • Datum van ophalen;
 • Event/beursnaam.

Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

 

Dat mag. Houd er rekening mee dat er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

RAI Amsterdam volgt als professionele beurs- en congresorganisatie vanzelfsprekend de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Afdeling Safety & Security staat daarbij in nauw contact met de diverse bevoegde overheidsinstanties. RAI Amsterdam streeft naar een goede balans tussen veiligheid en gastvrijheid, zodat op een aangename manier RAI Amsterdam bezocht kan worden.

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven maar ook hoe laat het is en waar men zich in de RAI bevindt.

Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar ReceptieRAID@rai.nl met de volgende gegevens:

 • Naam;
 • Telefoonnummer;
 • Datum van ophalen;
 • Event/beursnaam.

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van € 50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel.
Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.

 

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan!

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!

Ja. Tegen betaling van € 2,00 kan een jas in de garderobe achterlaten worden.
 

De kosten bedragen € 4,00 per tas of trolley.
Bewaarservice is te vinden bij de garderobe in de entree.
 

In de entrees van het RAI complex, zijn geldautomaten aanwezig. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen.

TIP: pin van tevoren om lange wachtrijen bij de pinautomaat te voorkomen.

Verspreid over de beurs zijn tal van cateringfaciliteiten aanwezig met een breed assortiment aan gerechten en dranken.

 

Ja, er is overal gratis wifi beschikbaar tijdens Negenmaandenbeurs.

Ja, hiervoor zijn faciliteiten aanwezig.

In Hal 12 is er een verschoningsruimte (stand 12.726). In de verschoningsruimte kun je gebruik maken van:

 • Luiers van Pampers;
 • Billendoekjes en verschoningsproducten van Naïf;
 • Commodes en luieremmers van Babypark;
 • Aankleedkussens van Cuddl.

In Hal 11 is er een Baby Care Lounge (stand 11.602) waar je gebruik kunt maken van:

 • Luiers van Pampers (verschillende maten);
 • Billendoekjes van Orange-Sheep;
 • Commodes en luieremmers van Babypark;
 • Verwarmde aankleedkussens van Cuddl;
 • Afsluitbare kolfruimtes;
 • Kolfapparatuur (je kunt ook je eigen kolfset meenemen).
 • Koelkast

In de voedingsruimtes is een magnetron aanwezig.

Ja, tijdens de Negenmaandenbeurs is er een kinderopvang aanwezig. De gekwalificeerde medewerkers van Double Caring staan voor je klaar zodat jij de tijd hebt om te kunnen genieten van alle activiteiten op de beurs.

Ja er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.

Voor algemene vragen en vragen over tickets en registratie neem dan contact met ons op via
negenmaandenbeurs@rai.nl.

Het huidige RAI Amsterdam complex aan de Zuidas is in 1961 geopend. Voor die tijd zetelde de RAI gedurende veertig jaar in een gebouw aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam (de 'Oude RAI').
In de beginjaren tot 1922 beschikte de RAI niet over een eigen expositiecentrum, maar werd het roemruchte - nu niet meer bestaande - Amsterdamse Paleis voor Volksvlijt gebruikt. De allereerste RAI tentoonstelling werd daar in 1895 georganiseerd. De RAI Vereniging, die deze beurs organiseerde, werd opgericht in 1893.​

De letters RAI staan voor Rijwiel en Automobiel Industrie.