Zwanger

De leukste manieren om je zwangerschap bekend te maken!

donderdag, 25 maart 2021

Je zwangerschap bekend maken kan op vele manieren. Je kan het natuurlijk gewoon vertellen, maar je kan er ook een speciale aankondiging van maken. Wij geven je graag een paar tips voor speciale en originele zwangerschapsaankondigingen.

Zwangerschapsaankondiging bij familie of vrienden

Het vertellen van je zwangerschap aan familie en vrienden is natuurlijk spannend en heel erg leuk! Hieronder een aantal manieren hoe je in reallife het nieuws vertelt.
- Als je je ouders vertelt dat je zwanger bent, worden zij natuurlijk opa en oma. Koop daarom een rompertje, speentje, chocoladereep, theebeker of iets anders met een tekst speciaal voor opa en oma er op. Geef deze ingepakt en verras ze.

- Speel een spelletje! Speel bijvoorbeeld “de fluister challenge’ zet bij je familie of vrienden een koptelefoon met harde muziek op en zeg woorden die zij dan moeten raden. Na paar normale woorden zeg je ‘Ik ben zwanger!’ of ‘Wij krijgen een kindje!’ eens kijken hoe snel ze het doorhebben.

- Heb je al een kindje? Koop een shirt of rompertje met de tekst: ‘grote broer of zus’ er op. Ga langs bij je familie of vrienden en verklap nog niets over het shirt. Eens kijken of ze zien welke tekst er werkelijk op staat!

- Bak een taart en bestrooi deze met roze en blauwe muisjes en als je goed bent met marsepein kan je er nog een zwangerschapstest bij maken en bovenop leggen. Laat de taart aansnijden door anderen. Niet goed in bakken? No worries, je kan ook een fototaart bestellen met bijvoorbeeld de echo-foto.

- Koop een theemok en schrijf met watervaste stift op de bodem “je wordt oma, tante of oom’ en ga zo maar door. Als ze het kopje dan leeg hebben gedronken zien ze deze geweldige tekst!

Op social media:

Als je actief bent op social media is het leuk om ook daar je zwangerschap aan te kondigen door een leuke foto te posten. Hieronder leuke ideeën voor een originele foto.

- Heb je een letterbord in huis? Schrijf er leuke tekst op of een zet er een datum op en maak er een leuke foto van. Leg eventueel de test, een speentje of schoentjes erbij.

- Stoepkrijt! Ga naar muur en teken: één + één = en een getal zoals 3. Jullie aan beide kanten van het plusje en foto gemaakt! Zo krijg je papa + mama = 3.

- Laat je partner om je heen de echo-foto’s voor je buik houden. Of teken een laadbalkje op je buik.

- Als je al een kindje heb, trek ze dan een grote broer of zus shirt aan en laat ze een bos ballonnen en de echofoto vasthouden. Dan is het direct duidelijk dat er nog een kleintje komt!

- Al babyartikelen in huis? Leg deze dan op leuke manier bij elkaar, leg je test erbij en maak er leuke foto van.

Natuurlijk zijn er nog veel meer creatieve ideeën om je zwangerschap bekend te maken. Het maakt niet uit op welke manier je het doet, het delen van zulk mooi nieuws blijft altijd speciaal.

Ook leuk om te lezen:

- Een keizersnede, hoe gaat dat.

- De leukste herfstnamen voor je kindje

- 50 leukste voorleesboekjes