Voeding

Recept: Groentetaartje voor het hele gezin (ínclusief babyhapje)

dinsdag, 31 augustus 2021

Dit groentetaartje is een lekker hapje voor je mini maar ook voor jou als je zwanger bent. Of de rest van het gezin!

Direct aan de slag? Dat kan met onderstaand recept uit het familiekookboek 'Van Kleine Spruit tot Toffe Peer'

Groentetaartje

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, exclusief oventijd

Wat heb je nodig voor 12 puntjes:

- 100 g prei

- 450 g zoete aardappel (400 g geschild)

- 200 g knolselderij (100 g geschild)

- 2 el zonnebloem- of olijfolie

- 6 eieren

- 80 g gemalen 30+ kaas

- 1 el verse tijmblaadjes

- materiaal: springvorm van 22 cm doorsnede, bakpapier

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 175°C. Snijd de prei in ringen en de zoete aardappel en knolselderij in dunne plakken. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de prei, de zoete aardappel en de knolselderij toe en verwarm met een deksel op de pan op laag vuur (circa 8 minuten). Klop intussen in een kom de eieren los en voeg de gemalen kaas en de tijmblaadjes toe. Breng op smaak met vers gemalen peper. Bekleed een springvorm met bakpapier. Giet de groenten bij het ei-mengsel en verdeel over de springvorm. Zet de springvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart in circa 25 minuten gaar. Laat iets afkoelen voordat je de taart in puntjes snijdt. Serveer met een lekkere salade of extra rauwkost voor een compleet avondmaal.

Zwanger tip: Als je zwanger bent, kan het soms helpen meer kleinere porties verdeeld over de dag te eten. Deze puntjes lenen zich daar uitstekend voor en zijn een mooie aanvulling op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente.

Tip: Zit er al een ouder broertje of zusje aan tafel? Gebruik de puntjes dan om samen met je kindje te tellen, delen of vormen te benoemen: 1 t/m 12, een half, een kwart, een cirkel enzovoort.

Babyhapje

Geef je baby eerst een apart hapje van geschilde, gekookte en gepureerde of geprakte zoete aardappel. Voeg in een later stadium gekookte knolselderijpuree met een vleugje tijm en een drupje goede kwaliteit extra vierge olijfolie toe voor extra smaak.