Zomeressentials voor je kleintje: must-haves voor de zonnige dagen

maandag, 17 juni 2024

In de zomer breng je lekker veel tijd buiten door. Of je nu met je kleintje naar het strand gaat, in de achtertuin speelt of op vakantie bent - er zijn een aantal must-haves waar je als ouders niet zonder kunt. Hier is een lijst van zomeressentials om goed voorbereid de zomer in te gaan! .

 1. Zonnehoedje of pet


  Een zonnehoedje of pet is een onmisbaar accessoire voor elke zomeroutfit. Ze bieden niet alleen bescherming tegen de felle zon, maar voorkomen ook dat je kindje oververhit raakt. Kies voor een hoedje met een brede rand of een pet met een nekflap voor extra schaduw.

  Tip: Let op dat het hoedje een verstelbare band heeft zodat het goed blijft zitten, zelfs tijdens het spelen.

  SHOP NU
  ________________________________________

 2. Zonnebril


  Net als de huid, moeten de ogen van je kindje beschermd worden tegen UV-stralen. Een goede zonnebril voorkomt schade aan de ogen door schadelijke UV-straling. Kies voor een bril met een comfortabel montuur dat stevig blijft zitten en gemaakt is van onbreekbaar materiaal.

  Tip: Zorg dat de zonnebril het CE-keurmerk heeft, wat betekent dat hij voldoende bescherming biedt tegen UV-stralen.

  SHOP NU
  ________________________________________

 3. Waterschoenen of sandaaltjes


  Bescherm de gevoelige voetjes van je kleintje tegen hete zandstranden, scherpe schelpen en gladde zwembadranden met waterschoenen of luchtige sandaaltjes. Ze zijn ideaal voor zowel het water als het spelen op het land, en ze bieden goede grip en ondersteuning.

  Tip: Kies voor schoenen met een antislipzool en een snelle droging.

  SHOP NU
  ________________________________________

 4. Zwembandjes of zwemvest


  Veiligheid staat voorop als je kindje in het water speelt. Zwembandjes of een zwemvest geven extra drijfvermogen, waardoor je kleintje kan genieten van het water terwijl jij gerustgesteld bent.

  Tip: Controleer of de zwembandjes goed passen en geschikt zijn voor de leeftijd en het gewicht van je kindje.

  SHOP NU
  ________________________________________

 5. UV-zwemkleding


  Bescherm de gevoelige huid van je kindje tegen de zon met UV-zwemkleding. Deze kledingstukken blokkeren een groot deel van de schadelijke UV-straling, waardoor je minder vaak zonnebrandcrème hoeft aan te brengen.

  Tip: Combineer UV-werende kleding altijd met zonnebrandcrème op onbedekte delen voor volledige bescherming.

  SHOP NU
  ________________________________________

 6. Zwembad

  Een klein opblaasbaar zwembad in de achtertuin biedt oneindig veel speelplezier en verkoeling voor je kleintje. Combineer met een strandsetje of badspeelgoed en je kleintje heeft urenlang speelplezier.

  Tip: Zorg ervoor dat het zwembadje in de schaduw staat of gebruik een parasol om overmatige blootstelling aan de zon te voorkomen.

  SHOP NU
  ________________________________________

 7. Zonnebrandcrème


  Het beschermen van de huid tegen schadelijke UV-straling is een must, vooral bij jonge kinderen. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF. Er zijn verschillende zonnebrandcrèmes verkrijgbaar die speciaal zijn ontworpen voor de gevoelige kinderhuid.     

  Tip: Kies voor een zonnebrandcrème die vrij is van parabenen en geurstoffen om huidirritaties te voorkomen.

  SHOP NU
  ________________________________________

 8. Insectenspray


  Houd vervelende insecten op afstand met een kindvriendelijke insectenspray. Dit voorkomt jeukende beten en mogelijke allergische reacties die de zomerse pret kunnen verstoren.

  Tip: Gebruik een spray die geschikt is voor de leeftijd van je kindje en vermijd de gevoelige gebieden zoals het gezicht.

  SHOP NU
  ________________________________________

  Met deze essentials ben je goed voorbereid voor de zomer. Bescherm je kleintje tegen de zon, het water en vervelende insecten, en geniet van de warme dagen!