Baby activiteiten koningsdag

Koningsdag spelletjes: de leukste activiteiten met je kleintje

vrijdag, 7 april 2023

Op 27 april is het weer zover: Koningsdag! De verjaardag van de Koning (en een leuk feestje!) laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Weet je niet wat je moet doen op Koningsdag met je kleintje? Wij hebben genoeg leuke koningsdag spelletjes en activiteiten voor in huis met je peuter & kids.

Vlag, wimpel & slingers!

Gezellige versiering is de helft van het werk om er een speciale dag van te maken. Hang de vlag uit en zorg voor een leuke rood-wit-blauw slinger om voor het raam of door het huis op te hangen. Knutseltip! Zorg voor rood, wit, blauw en oranje papier en versier dit samen met je kleintje. Knip het papier vervolgens in een puntje uit en maak gaatjes aan de zijkanten. Rijg deze door een draad en tada een prachtige slinger!

#eerstetompoucechallenge

Koningsdag zal Koningsdag niet zijn, zonder oranje tompoucen! Vergeet dus niet om een stel feestelijke oranje tompoucen in huis te halen en heerlijk samen te eten. Enne, voor volwassene kan een tompouce eten al een uitdaging zijn, laat staan voor die kleintjes... Één groot smulfeest! We zijn heel benieuwd naar al die eigenwijze, maar tevreden hoofdjes die trots hun (eerste) tompouce zelfstandig naar binnen werken.
Vergeet dit vooral dus niet te filmen of een foto te maken en ons te taggen met #eerstetompoucechallenge en @negenmaandenbeurs_

Samen zingen en dansen

Oranje Boven, Het Wilhelmus, ‘In Den Haag daar woont een graaf’', genoeg leuke liedjes voor Koningsdag!

Vlaggetje steken

Op Koningsdag kan vlaggetje steken natuurlijk niet ontbreken! Vul een emmer, bak of vaas met wat zand of aarde en prik daar een paar vrolijke oranje en Nederlandse vlaggetjes in. Zet een parcours uit door de woonkamer of tuin en rennen maar. Wie kan er als eerst onder de tafel en door alle stoelen zigzaggen om al zijn vlaggetje als eerst aan de finish te krijgen? De winnaar mag zich daarna natuurlijk de echte koning of koningin van het huisparcours noemen!

Wie hapt er als eerst?

Oud-hollandse spelletjes horen uiteraard bij een dag zoals deze en dus is koekhappen een perfect activiteit! Hang stukjes ontbijtkoek aan een gespannen lijn en blinddoek de happers. Wie lukt het om als eerste de koek helemaal op te eten?

Blikgooien

Verzamel wat lege blikken, stapel ze in een piramide vorm en laat je kids van een afstand met een bal de blikken omgooien. Wie krijgt een beloning voor de omgegooide blikken? :)

Ga samen kegelen

Zet een paar kegels of flessen met een beetje water op een rij en probeer er zoveel mogelijk om te schieten of rollen. Is het mooi weer? Doe het buiten en laat de dop van de fles. Wanneer je de fles omschiet of omgooit giet het water er uit. Extra water pret dus!

Knutsel een kroontje

Knutselen met je kleintje is altijd een feestje. Knutsel daarom samen een prachtige kroon, knip uit oranje papier een kroontje en plak deze op een hoofdband. Laat je kindje zijn kroon versieren met potlood, verf, glitters of confetti en je kleintje is binnen no time een échte koning(in)!

Kortom, een dag vol spelletjes en gezelligheid voor een geslaagde koningsdag. Wij wensen iedereen in ieder geval heel veel plezier!

Lees ook:

- De leukste genderreveal ideeën
- Kinderwagen aanschaffen? Waar let je op?
- Dit is waarom kleintjes met hun armen omhoog slapen