Koningsdag: de thuis-editie! De leukste activiteiten met je kleintje

donderdag, 23 april 2020

2020 is het jaar van corona, maar de verjaardag van de Koning (en een leuk feestje!) laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Koningsdag is omgekroond tot Woningsdag en hoewel dit allemaal anders is dan normaal, maken we er thuis het beste van. Geen spelletjes op de rommelmarkt, kermis en koningsspelen op school, maar jullie eigen Koningsdag: de thuis-editie! Naast dat natuurlijk heel Nederland 27 april de vlag buiten hangt en gezamenlijk het Wilhelmus zingt, hebben wij ook genoeg leuke ideeën voor activiteiten en spelletjes in huis met je peuter & kids.

Vergeet de vlag, wimpel & slinger niet!

Gezellige versiering is de helft van het werk om er toch een speciale dag van te maken. Hang de vlag uit en zorg voor een leuke rood-wit-blauw slinger om voor het raam of door het huis om te hangen. Knutseltip! Zorg voor rood, wit, blauw en oranje papier en versier dit samen mooi. Knip ze in een puntje uit en maak aan de zijkantjes gaatjes. Rijg deze door een draad en tada een prachtige slinger!

#eerstetompoucechallenge

Woningsdag zal Koningsdag niet zijn, zonder tompoucen! Vergeet dus niet om een stel feestelijke oranje tompoucen in huis te halen en heerlijk samen te eten. Enne, voor volwassene kan een tompouce eten al een uitdaging zijn, laat staan voor die kleintjes... Één groot smulfeest! We zijn heel benieuwd naar al die eigenwijze, maar tevreden hoofdjes die trots hun (eerste) tompouce zelfstandig naar binnen werken.
Vergeet dit vooral dus niet te filmen of een foto te maken en ons te taggen met #eerstetompoucechallenge en @negenmaandenbeurs_

Samen zingen en dansen

Oranje Boven, Het Wilhelmus, ‘In Den Haag daar woont en graaf’’, genoeg leuke liedjes voor Koningsdag!

Vlaggetje steken

Op Koningsdag kan vlaggetje steken natuurlijk niet ontbreken! Vul een emmer, bak of vaas met wat zand of aarde en prik daar een paar vrolijke oranje en Nederlandse vlaggetjes in. Zet een parcours uit door de woonkamer of tuin en rennen maar. Wie kan er als eerst onder de tafel en door alle stoelen zigzaggen om al zijn vlaggetje stuk voor stuk als eerst aan de finish te krijgen? De winnaar mag zich daarna natuurlijk de echte koning of koningin van het huisparcours noemen!

Wie hapt er als eerst?

Oud-hollandse spelletjes horen uiteraard bij een dag zoals deze, en dus is koekhappen een perfect activiteit. Hang aan een lijntje stukjes ontbijtkoek en blinddoek de happers, wie lukt het om als eerste de koek helemaal op te eten?

Blikgooien

Verzamel wat lege blikken, stapel ze in een piramide vorm en laat je mini’s met een bal van een afstand gooien. Wie weet een beloning voor de omgegooide blikken?

Ga samen kegelen

Ook met de kleintjes is dit hartstikke leuk om te doen, zet een paar kegels of flessen met een beetje water op een rij en probeer er zoveel mogelijk om te schieten of rollen. Is het mooi weer? Doe het buiten en laat de dop van de fles. Wanneer je de fles omschiet of gooit giet het water er uit. Extra water pret dus!

Knutsel een kroontje

Knutselen met je kleintje is altijd een feestje. Knutsel daarom samen een prachtige kroon, knip uit oranje papier een kroontje en plak deze op een hoofdband. Laat je kindje zijn kroon prachtig versieren met potlood, verf, glitters of confetti en je mini is binnen nood time een échte koning(in)!

Kortom, een dag vol spelletjes en gezelligheid voor een geslaagde woningsdag. Wij wensen iedereren in ieder geval heel veel plezier!

Lees ook:

- De leukste genderreveal ideeën
- Kinderwagen aanschaffen? Waar let je op?
- Dit is waarom kleintjes met hun armen omhoog slapen