bakfiets

Bakfiets kopen? Lees eerst deze 5 tips!

maandag, 8 mei 2023

Een bakfiets maakt de dagelijkse ritjes met kinderen een feestje. Bovendien is het ook nog eens een duurzaam vervoersmiddel. Niet gek dus dat steeds meer mensen kiezen voor een bakfiets. Maar waar moet je nu op letten bij de aankoop van een bakfiets? Wij geven je 5 tips!

1. Een tweewieler of driewieler bakfiets?

Bakfietsen zijn verkrijgbaar met twee of met drie wielen. Veel mensen vinden een tweewieler fijn omdat deze wendbaar zijn. Fietsen op een tweewieler is vergelijkbaar met fietsen op een normale fiets. Dat betekent dat je snel gewend bent aan je nieuwe bakfiets en dat deze heel comfortabel fietst.

Een driewieler heeft andere voordelen; kinderen stappen gemakkelijk in en uit en als je stilstaat, kun jij gewoon op het zadel blijven zitten. Daarnaast is een stabiele driewieler erg handig wanneer je wat meer gewicht in je bakfiets hebt.

Eén van de merken die een groot aanbod in zowel twee- als driewieler bakfietsen aanbiedt, is Babboe.

babboe bakfiets

2. Een elektrische of niet- elektrische bakfiets?

De keuze voor een elektrische of niet-elektrische bakfiets hangt af van een aantal zaken. Allereerst budget; een niet-elektrische bakfiets is vaak een stuk voordeliger dan een elektrische bakfiets. Echter, hoe meer kinderen en gewicht je in de bakfiets hebt, hoe zwaarder deze trapt.
Een niet-elektrische bakfiets wordt vaker gekozen door mensen die kleine afstanden fietsen op een vlakke ondergrond.

Ben je van plan de bakfiets veel te gebruiken en er langere afstanden mee te rijden? Of woon je in heuvelachtig gebied of een gebied waar veel wind staat? Dan vind je een elektrische bakfiets waarschijnlijk fijner. Een elektrische bakfiets biedt trapondersteuning tot maximaal 25 kilometer per uur. Zo fiets je moeiteloos met een volle bak van A naar B en heb je geen last van tegenwind of kleine heuvels.

3. Een bakfiets met een stuur of met een stang?

Tweewieler bakfietsen hebben een normaal fietsstuur. Bij een driewieler bakfiets kun je kiezen uit een stuur of een stang. Het voordeel van een fietsstuur op je bakfiets, is dat je al gewend bent aan deze manier van sturen. Het lijkt op het fietsen met een normale fiets, zeker wanneer je kiest voor een bakfietsmodel waarbij de bak niet meebeweegt met het stuur.

4. Welke accessoires passen in de bakfiets?

Hoe je de bakfiets gaat gebruiken en hoe jouw gezin eruitziet, bepaalt welke accessoires je nodig hebt. Denk hier goed over na voordat je een bakfiets aanschaft, want niet ieder bakfietsmerk biedt hierin een uitgebreide keuze. Vraag ook goed na welke accessoires met elkaar gecombineerd kunnen worden.
Daarnaast zijn er verschillende accessoires die het comfortabeler maken voor de kinderen in de bakfiets. Denk aan een regentent, zonnedakje of zachte zitkussens voor op het bankje.

5. Maak een proefrit en test verschillende bakfietsen

Wanneer je hebt nagedacht over de eerdergenoemde punten, kun je het beste een proefrit maken. Tijdens een proefrit kom je erachter wat je fijn vindt en ontdek je welk model het beste bij jou en jouw gezin past. Tijdens de Negenmaandenbeurs kun je op ons fietsparcours verschillende fietsen van verschillende merken testen en erachter komen welke bij jou het beste past. Wil je weten of het merk dat je graag wilt testen ook aanwezig is? Kijk hier of dat merk tijdens de Negenmaandenbeurs aanwezig is.