Verzorging

Hoe krijg je poepvlekken uit je baby's romper?

dinsdag, 7 juni 2022

Een stevige poepluier kan heel wat gevolgen hebben voor de rompers en kleding van je baby: hele vieze poepvlekken. Hoe krijg je die in hemelsnaam er weer uit? Een rondje langs verschillende fora voor nieuwbakken moeders geeft uitkomst.

Een van de grootste angsten voor ouders van kleine kids is een uit de hand gelopen poepsessie die niet alleen in de luier terecht is gekomen, maar ook ernaast. Rompers en kleding kunnen soms helemaal onder zitten. Weggooien is een optie, maar is natuurlijk zonde, want de vlekken kun je er heus uit krijgen. We hebben verschillende fora voor nieuwbakken ouders uitgeplozen en de beste tips voor je verzameld.

Schoonmaakmiddelen

Er komen heel veel schoonmaaktips met verschillende schoonmaakmiddelen voorbij. Zo wordt Dasty vlekkenspray vaak genoemd, maar ook Ossengal, Vanish, Biotex en Shout komen veelvuldig voorbij. Hier een aantal aanwijzingen van ervaren moeders:

  • “Uitspoelen met koud water (met warm water stollen de eiwitten in de ontlasting en krijg je het er niet meer uit) , de vlek met ossengal insmeren, even laten weken in heet water en dan in de was gooien.”
  • “Uitspoelen met koud water, insmeren met Biotex/Shout/Vanish, een nachtje laten weken en dan met de was laten meedraaien.”

Zon

Wist je dat niet alleen wasmiddelen, maar ook de zon wonderen kan verrichten? En het is heel simpel: uitspoelen met koud water en in de zon leggen. Mochten er toch nog wat vlekken te zien zijn, dan kun je altijd bovenstaande tips met de wasmiddelen gebruiken en dan moet het helemaal goed komen!

Lees ook: