Nominaties Baby Innovation Award 2020

Nominaties Baby Innovation Award 2020

 

Er waren dit jaar veel technische hoogstandjes te zien bij de nominaties voor de Baby Innovation Awards, zoals een elektrisch aangedreven kinder-wagen, een kinderwagen met luchtzuivering en een UVC led sterilisator, maar ook slimme borstkolven en relaxing tights voor moeders.

Andere trends

Duurzaamheid staat steeds meer centraal in de babybranche. Veel producten zijn gemaakt van recyclebare materialen, organic coton en PET flessen en we zien eerste initiatieven voor een makkelijke afvalscheiding. In totaal werden door de vakjury 25 nominaties toegekend. Daarvan gingen 19 nominaties naar de Categorie Awards, 3 naar de Green Award en 3 naar Design Award. Bij de beoordeling van de inzendingen werd de nadruk gelegd op vernieuwing, design en duurzaamheid, maar ook op oplossingsgerichte producten die het leven van de moderne, actieve ouder vergemakkelijken.

Vervolg verkiezing

Medio januari vindt de Mama Jurydag plaats waar genomineerden hun product live kunnen demonstreren aan een groep moeders. Zij bepalen samen met de punten van de vakjury de Categorie Awards. Daarnaast wijzen deze moeders een top 5 aan voor de Consumer Award. Daarvoor kan vanaf 1 februari én op de Negenmaandenbeurs zelf online door consumenten worden gestemd.

Uitreiking awards

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens een feestelijk diner bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam op de eerste dag van de Amsterdam Baby Week, een nieuw initiatief voor de babybranche. De Consumer Award zal op de laatste dag van de Negenmaandenbeurs in februari 2020 worden uitgereikt.

Bekijk alle genomineerden en video-impressie vakjury op babyinnovationaward.nl.

---

Voor meer informatie over de verkiezing, babytrends en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de organisator van de verkiezing Carola Siksma-Ruiters van BabyWereld via ruiters@baby-wereld.nl of via 035-5242398 of 06-30401101.

Logo Baby Innovation Award 2020

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »