30e editie Negenmaandenbeurs; bomvol programma en blije bezoekers

30e editie Negenmaandenbeurs; bomvol programma en blije bezoekers

 

Aanstaande en jonge ouders hebben zich tijdens de Negenmaandenbeurs weer laten inspireren met modeshows, advies van deskundigen, stylingadvies en veel innovaties. Van 25 februari tot en met 1 maart pakte de Negenmaandenbeurs op de 30ste editie groots uit. Lieke van Lexmond opende de Negenmaandenbeurs op spectaculaire wijze samen met dansende baby’s, de papadag keerde terug, de prijzen voor de Baby Innovation Award werden uitgereikt en er vielen cadeautjes uit de lucht!

Op de Negenmaandenbeurs kregen de ruim 50.000 bezoekers antwoord op alle vragen over hun zwangerschap, het eerste levensjaar van hun kind en over (op-)voeding, verzorging en financiën. Beursmanager Nicole Tuitert van Amsterdam RAI blikt zeer tevreden terug op de beurs:" Er was dit jaar weer veel te doen voor onze bezoekers. Zoals masterclasses, (creatieve) workshops en spetterende modeshows. Bezoekers hoefden zich geen moment te vervelen tijdens hun bezoek". Naast de opening met Lieke van Lexmond werd op de openingsdag ook de nieuwe geboortepostzegel onthult.

Programma
De masterclasses vonden plaats op het Trends en KennisPlein. Dit was de plek voor deskundigen om bezoekers te informeren over uiteenlopende onderwerpen als babytaal, haptonomie tijdens je zwangerschap of superfoods voor mama en baby. Het Puur Baby Plaza vormde een levendig centrum met workshops over biologische voeding, informatie over duurzame producten en het bevorderen van een gezonde en bewuste leefstijl. Dat een gezonde leefstijl belangrijk is voor werkende moeders bleek uit de populariteit van de workshop "Meer balans voor (toekomstige) werkende moeders". Op het podium in hal 9 las Kim-Lian iedere dag enthousiast verhalen voor uit het boekje Dierendorpje, vonden er weer inspirerende modeshows plaats en vielen er iedere dag cadeautjes uit de lucht.

Papadag
Papa’s kregen dit jaar extra aandacht en werden in de watten gelegd tijdens de papadag. De aanstaande vaders deden massaal mee aan de speciale activiteiten zoals een workshop zwangerschapsmassage of de workshop "Eerste hulp bij onverwachte bevallingen" van David Borman. Hij leerde vaders wat zij kunnen doen bij een bevalling zonder professionele hulp. Vaders gaven enthousiaste reacties en vonden dit een leerzame en leuke workshop.

Baby Innovation Award 
Vlak na de opening van de Negenmaandenbeurs vond de spannende uitreiking van de Baby Innovation Awards plaats. In totaal waren er zeven categorieën: Mobility, Travel & Safety, Care, Feeding, Furniture & Decorations, Toys & Gifts én de Fabulous Mama Consumer Award. De beoordeling van de producten ging aan de hand van drie hebbrondes. Eerst werden de nieuwe producten beoordeeld door een vakjury, daarna konden consumenten stemmen op de nominaties én er was een jurydag. Tijdens de jurydag beslisten moeders welke producten iets kunnen toevoegen aan het moederschap en het meest handig en gebruiksvriendelijk zijn.

Uiteindelijk hebben de volgende producten een prijs in ontvangst genomen:

 • Categorie Mobility: Draagdoek Tricot Slen Cool, Babylonia
 • Categorie Travel & Safety: Duukies Beachsocks
 • Categorie Care: Baby Shower Glove, Invented4Kids
  (tevens winnaar van de Fabulous Mama Consumer Award)
 • Categorie Feeding: Napper Nursery Wallet, KipKep
 • Categorie Furniture & Decoration: Stokke Steps Wipstoel en Stoel
 • Categorie Toys & Gifts: Ball Playnest Activity Gym, Playgro
 • Praktische informatie Negenmaandenbeurs
  De volgende editie van de Negenmaandenbeurs wordt van 24 februari tot en met 28 maart 2015 gehouden in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 en op donderdag en vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur. Meer informatie en beeldmateriaal is te vinden op  www.negenmaandenbeurs.nl
 • Noot voor de redactie / niet voor publicatie:
  Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Brand Marketing Manager: Micky Zuiderwijk.

  +31 6 4643 7776

  Deel dit artikel

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  blijf op de hoogte »

  Nieuwste foto's

  Meer foto's

  Nieuwste Video

  Meer video's »