Zwanger Bevalling Advertorial

Bereid je voor op de bevalling met een cursus samen bevallen

maandag, 31 december 2018

Zoeken jullie een goede voorbereiding op de bevalling? En wil je Samen voorbereid worden op het ouderschap? Dan is de cursus Samen Bevallen een goede keuze!

Waarom samen een cursus volgen?

We horen wel eens: “Ik krijg mijn vriend(in) echt niet mee naar een ‘pufcursus’!” Toch geven we al ruim 35 jaar les aan zwangere, juist samen met hun partner. Iemand die je dichtbij je wil hebben tijdens de bevalling. Die door de cursus precies weet wat er gebeurt, hoe je te steunen, pijn te verlichten, vertrouwen te geven en je veilig te laten voelen.

De partner leert tijdens Samen Bevallen ook alle ademhalingstechnieken om jou te ondersteunen, de houdingen die de bevalling kunnen vergemakkelijken, de ontspanningstechnieken om pijn te verminderen en wat erbij hoort en wanneer aan de bel te moeten trekken. Na de bevalling geven veel stellen dan ook aan, echt het gevoel te hebben gehad het samen te hebben gedaan en veel steun te hebben ervaren van de partners. Deze ervaring kan je als stel een stevige start als ouders in de zorg voor je baby geven.

Stellen die zijn bevallen horen ook vaak achteraf van verloskundigen dat ze echt konden zien dat ze samen op cursus zijn geweest. Deze stellen hebben vertrouwen in elkaar. De barende vrouw heeft continue iemand bij haar die haar kent, weet wat ze wil in de bevalling en kan haar daar op allerlei vlak in bij staan. Van kopjes thee zetten, helpen om de ademhaling vol te houden, herinneren aan het veranderen van houding, bad laten vollopen, masseren, taxiën en ga zo maar door.

Wat als de cursus niet past in mijn werkschema of dat van mijn partner?

Samen Bevallen heeft vele cursusvormen, waardoor er altijd wel een cursus te vinden is die bij jullie mogelijkheden past. De cursus wordt door heel Nederland gegeven. Er is er altijd wel één bij jou in de buurt. Er zijn zowel groeps- als privélessen mogelijk, deze laatste ook op aanvraag in het Engels. Ook heel bijzonder en soms ook praktisch is het dat je zelfs een weekendje weg kunt combineren met het volgen van een cursus in 2 heel verschillende top locaties!

Is samen bevallen niet zweverig?

Nee, Samen Bevallen is juist niet zweverig, maar gericht op eerlijke informatie en praktische vaardigheden. Op het internet lees je zoveel, dat het vaak niet meer duidelijk is wat klopt en wat niet. Ook kunnen de beelden bijvoorbeeld van televisie van een “normale bevalling” je soms (onnodig) angstig maken. Samen Bevallen vertelt je wat je bij een bevalling kan verwachten en wat voor keuzes je hebt bij een (medische) bevalling. Dat kenmerkt Samen Bevallen, dat we vertellen over alle situaties dus ook de medische. Weten hoe het zit en welke mogelijkheden je hebt, maakt dat onnodige angst weg wordt genomen.

Wat kost een cursus Samen Bevallen?

Op de site van Samen Bevallen is te zien in welke plaats bij jullie in de buurt Samen Bevallen wordt gegeven. Ook staan daar de actuele prijzen aangegeven of kan je deze opvragen. Bij elke cursus ontvangen jullie na betaling een kwitantie voor de zorgverzekering. Afhankelijk van jullie verzekering is de vergoeding. Check dit zelf dus even bij je eigen verzekeraar.

Een zo goed mogelijke start als Samen als gezin? Dan volg je Samen de cursus Samen Bevallen!

Meer weten? Kijk voor verdere informatie op de site van Samen Bevallen of breng Samen Bevallen een bezoekje tijdens Negenmaandenbeurs 2019! Je vindt ze in Hal 8.

Ook leuk om te lezen:

- De 9 meest bijzondere momenten van je zwangerschap

- In de wolken, je bent zwanger!