Mamablogger

Mama Kailey blogt voor de Negenmaandenbeurs

vrijdag, 3 augustus 2018

Hoi! Mijn naam is Kailey, 25 jaar en samenwonend met mijn vriend Jeffrey.

Wij hebben een huisje vol met onze poezenkinderen Beer en Moos en onze 3 kindjes Lev, Pep en Pom. Wij wonen in Overijssel in het dorpje Enter.

De kids

Ruim 1,5 jaar geleden werden wij voor het eerst papa en mama van Lev Mason. Nu bijna 14 weken geleden werd ons huisje gevuld met onze tweeling meisjes Pep Febbe en Pom Medde. Wat een rijkdom zijn deze drie muiters en wat houden wij onvoorwaardelijk veel van ze.

Zwanger van de tweeling

De tweede zwangerschap was gepland maar wij hadden niet verwacht dat het de eerste keer meteen raak zou zijn, laat staan een tweeling. Het was even een shock toen we bij de verloskundige waren en ze zei: ‘oh, zie je dat, er kloppen twee hartjes!’ Lev was toen ruim 8 maanden. Ik stak mijn middelvinger naar mijn vriend op en maakte hem uit voor alles en niets. De eerste weken kon ik niet geloven dat er twee mensjes in mijn buik groeide. En hoe moeilijk deze zwangerschap ook was, het is het allemaal waard geweest. Zwanger zijn blijft een wonder maar dat er twee mensjes in je groeien die gezond ter wereld komen vind ik bijzonder.

Werk

Drie dagen in de week werk ik in het onderwijs als onderwijsassistent op het MBO. Een beroep dat ik nooit had verwacht dat bij mij zou passen. Ik heb nooit zo goed geweten wat ik ‘later’ zou willen worden. Ik vind het heel leuk om in contact te zijn met de leerlingen.Verder wilde ik ook mama worden en schrijven heb ik altijd leuk gevonden.

Nope, i’m not your basic mom

Vroeger schreef ik schoolboekjes vol met verzonnen verhalen of maakte ik gedichtjes. En nu een aantal jaren later heb ik voor een aantal leuke en lieve mensen blogs mogen schrijven. Schrijven voelt voor mij als een uitlaatklep en het is fijn dat mensen zich herkennen in wat je schrijft. En nope, i’m not your basic mom. Geen perfecte moeder en die wil ik ook absoluut niet zijn. Eigenlijk ben ik best een heel onzeker persoon maar ik ben ook absoluut niet op mijn mondje gevallen. Een bizarre combi. Ik houd van een beetje zelfspot en humor. Na de zwangerschap van Lev kreeg ik veel angst-/paniekaanvallen. Tijdens de zwangerschap en na de bevalling van de tweeling heb ik hier nog steeds last van.

Alle ballen hoog houden

Binnenkort zullen je meer van mij te zien krijgen. Ik ga vooral stukken schrijven over wat er in ons leven gaande is en hoe ik alle ballen probeer hoog te houden (of juist wanneer die ballen vallen). Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te zijn over het moederschap. Want laten we eerlijk zijn het moederschap is echt niet altijd leuk en soms gewoon ruk. Je ziet vaak het perfecte leventje op social media, iets waar ik mij flink aan kan ergeren. Daardoor kun je je heel onzeker gaan voelen. Ik wil moeders laten weten dat ze niet alleen zijn. Wij moeders, geen moeders of mommy’s to be mogen er voor elkaar zijn. Fouten maken horen bij het moederschap. Het is vallen, opstaan, tietjes vooruit en doorgaan.

Ik hoop dat jullie met veel plezier mijn stukken gaan lezen en zich in bepaalde dingen van het moederschap zullen herkennen. Ik kijk er heel erg naar uit!

Liefs, Kailey

Volg Kailey ook op Instagram 

Stay tunes voor meer blogs van Kailey!