Mamablogger

Mama Eline blogt voor de Negenmaandenbeurs

woensdag, 8 augustus 2018

Hoi hoi,

Ik ben Eline Zwitser 26 jaar oud en getrouwd met mijn lieve man Stefan. Samen hebben wij drie kindjes, Senn, Skye* en Foss. Senn is geboren op 03-04-2015, mijn eerste kindje. Totaal onverwachts raakte wij zwanger van Senn. Ik zat op dat moment midden in mijn opleiding verpleegkundige. Zwanger wat nu... de meeste die mij kennen weten dat ik niet snel opgeef en hiermee dus ook. Uiteindelijk heb ik mijn opleiding zonder vertraging gehaald. Maar dit is niet helemaal vanzelf gegaan, ik heb hard moeten werken om de ballen hoog te houden met mijn opleiding, fulltime werk en gezin. In juli 2016 ronde ik mijn opleiding af en kon ik minder gaan werken en meer genieten van mijn kleine ventje.

Op 16-09-2016 trouwde ik met Steef, kort na onze bruiloft kwamen wij erachter dat we weer zwanger waren, wat was dat mooi. We waren ontzettend benieuwd naar ons nieuwste gezinslid. Na 15 weken kwamen we erachter dat we zwanger waren van een meisje! Na onze zoon Senn zou er een meisje in ons gezin komen, een koningskoppel. Wij, maar ook iedereen in onze omgeving, waren ontzettend blij en vollop aan het shoppen geslagen. Helaas hebben wij met 23 + 6 weken zwangerschap afscheid moeten nemen van ons meisje Skye, het ergste wat er kan gebeuren je kindje verliezen. Hier wil ik tijdens een andere blog nog dieper op in gaan.

Op 18-06-2018 is ons lieve mannetje Foss geboren, nu 7 weekjes oud! Na een heftige zwangerschap, veel spanning en stress zijn we nu volop aan het genieten. Hoe het hier in huis eraan toe gaat? Soms best druk maar vooral erg gezellig!

Ik werk 24 uur per week (dus drie dagen) als verpleegkundige in de psychiatrie, heerlijk vind ik het elke dag is weer anders! Ik hou van de onvoorspelbare momenten in mijn werk en het opzoek gaan naar oplossingen. Mijn man werkt als croupier in het Holland Casino dus wij werken beide onregelmatige diensten. Dit is soms best een dingetje, zo puzzelen we erop los om alle diensten te werken maar het gezin ook draaiende te houden. Gelukkig hebben we een redelijk groot sociaal netwerk en kunnen we het vaak wel goed oplossen. Steef werkt voornamelijk in de avond/nacht, dat betekent dat ik vaak de ochtend- en de avondspits alleen doe thuis. Nu met twee kinderen is dat soms best even druk, maar die chaos in huize Zwitser vind ik ook wel weer erg leuk!

Na het afscheid nemen van Skye ben ik begonnen met Instagram en fotografie, ik kwam erachter dat ik foto's maken super leuk vond. Het is echt een hobby geworden, de mooiste plaatjes schieten van mijn gezin/interieur. Ook werd ik via Instagram gevraagd om af en toe een gastblog te schrijven. Na het schrijven van die gastblogs merkte ik dat ik schrijven ontzettend fijn vond en dat het vooral een uitlaatklep was. Op die manier kon ik mijn ei kwijt en verwerkte ik het een en ander wat de afgelopen tijd gebeurd was. Een aantal maanden geleden ben ik mijn eigen blog gestart, op www.elinezwitser.com schrijf ik wat mij bezig houdt als moeder. Zo vind ik het belangrijk om eerlijk te zijn over het moederschap, soms is het ontzettend zwaar maar dat betekent niet dat we er niet van genieten. Op sociale media zie je vooral veel 'perfecte moeders' voorbij komen, dit wil ik doorbreken. Ik ben verre van perfect, hier in huis loopt niet alles gesmeerd maar doen we alles wel met liefde. Liefde is alles en alles is liefde. Laten we dus alsjeblieft ook wat liever voor elkaar zijn, het is soms al lastig zat!

Dat ik ben gevraagd om te bloggen voor de negenmaandenbeurs vind ik ontzettend leuk! Ik hoop dan ook dat jullie met veel plezier mijn blogs zullen lezen en misschien herkenning of erkenning vinden in de verhalen. Ik heb er in ieder geval veel zin in jullie een kijkje te geven in ons gezin! Vind je het leuk om op de hoogte te blijven volg ons op Instagram @elinezwitser.

Liefs, Eline