Mamablogger

Kailey blogt: blunders van mama’s voor mama’s

maandag, 15 oktober 2018

Blunders, je kent het wel. Iedereen maakt ze mee maar niet iedereen deelt ze. Ik heb krom gelegen van het lachen tijdens het lezen van mijn mails. En aangezien ik altijd in beelden denk moest ik nog harder lachen.

Ook ik heb regelmatig mijn blunders en bij deze deel ik nummer 1000 van de 1000000000000.

Je bent net mama geworden van een tweeling en je hebt nog een dreumes in huis. Je hersenen zijn als een spons vol met gaten dus dingen zoals afspraken onthouden gaat slecht. Je weet zéker dat je die dag iets had maar je hebt geen idee meer wat het is en denkt ach, als het belangrijk is schiet het mij vast nog wel te binnen. Nou eh, dus niet.

De telefoon gaat en ik zie dat het het consultatiebureau is en dan realiseer ik mij meteen wat de afspraak was. Wegen! Kak! ‘Lukt het je nog om te komen?’. Ik sta dus nog in mijn oma onderbroek, Lev loopt als een wild child met een snottebel in zijn nog volle luier door de woonkamer. ‘Ehm, ja, ik ben er met een kwartier!’.

Ik bel mijn vader en vraag of hij vrij is zodat er iemand met mij mee kan. Snel aankleden en ach, dat tandenpoetsen doe ik later wel. De beebs weer gereed, de afspraak ging prima en nu hup snel aankleden want ze moeten de voeding nu snel hebben voordat het krijsen in de auto wordt.

Ik loop weg met de maxicosi, het zweet tot aan mijn naad want man wat is het daar altijd warm. Gehaast zeg ik: ‘Doei! Tot de volgende keer’. En als een speer loop ik weg. Dan komt er iemand achter mij aanlopen. ‘Mevrouw, u bent iets vergeten’. Geïrriteerd vraag ik wat ik dit keer ben vergeten. ‘Uw dochter’. Ja, ik ben dus die moeder die haar andere dochter vergat bij het consultatiebureau. Fail!

Zitten jullie klaar om een potje te lachen? Ja? Komt ‘tie.

- Mandy. Mama van Aiden (16 maand)
Toen mijn zoontje Aiden een paar weken oud was had hij diarree. Ik trok zijn luier open en het spoot er letterlijk uit. Op de muur, zijn bedje, de deur en commode. Het leek wel een oorlogsgebied. Mijn vriend stond er naast en we lagen dubbel.

Ik moest zo hard lachen dat ik voorover boog. (Eigenlijk weet ik niet wat voor rare move ik deed). En jawel, met mijn gezicht in de shit! ( Van de commode). En daarbij piste ik natuurlijk ook nog is in mijn broek. Want tja, alles was niet meer zo flexibel downtown.

- Roxanne. Mama van Djéliano (20 maand)
Toen Djéliano +/- 6 maanden oud was, was hij verkouden. Neusspray gehaald, otrivinnetje want dat is de beste he. Alles netjes in een zakje gedaan speciaal voor ons kleine wormpje. Ik de dag erna vol enthousiasme de neusspray sprayen en hij begint te krijsen als een gillende keukenmeid. Op hetzelfde moment krijg ik een menthol geur in mijn neus.HO SHIIIIT, foute boel! Papa had de avond ervoor een baco teveel gehad en dacht lief op te ruimen en heeft zijn otrivinnetje met menthol in Djéliano zijn zakje gedaan. HAP gebeld en niks aan de hand gelukkig. Djéliano was wel van zijn snotneus af.

- Sharon. Mama van Jolie Liv (5 maand)
Toen mijn dochtertje Jolie twee weken oud was hadden wij een newbornshoot. Ik vind foto’s met zo min mogelijk poespas het mooist, dus hup uit die luier! Op het moment dat de fotograaf Jolie optilt spuit ze alles, inclusief de fotograaf onder met haar newborn spetterpoep!

- Roos.
Ons kindje van toen 10 weken was ziek en mijn man ging even de temperatuur opmeten. Doet ‘ie vicks in plaats van vaseline op de thermometer! Kind schoot de lucht in.

Ook een blunder, met twee kinderen naar de speeltuin, een baby van een paar weken en een van 1,5 jaar lopend aan de hand. Kom je er thuis achter dat je alleen de dreumes mee naar huis hebt genomen en de wagen met baby nog in de speeltuin staat.

- Mijke. Mama van Seth
Onze zoon Seth, toen 9 dagen oud klonk wat snotterig en aangezien het ons eerste kindje was wilde ik checken of het allemaal goed ging. Daarbij kwam ook dat ik voor mijn gevoel een borstontsteking ontwikkelde. Dus ik met zoonlief naar de huisarts. Hij zei kleed Seth maar uit. Hij pakte hem vast, ik liet hem geen seconde uit het oog als overbezorgde net bevallen hormonale moeder.

De huisarts maakte van zijn handen een kommetje en daar paste Seth in met zijn billen tegen de buik van de huisarts. Hij bekeek hem goed en ineens kwam er een enorm geluid. Seth had de huisarts zojuist helemaal onder gescheten. En dan ook nog van die heerlijke gele borstvoeding/spuitpoep.

Ik schaamde mij kapot en moest lachen en huilen tegelijk. Nadat de huisarts uitgelachen was en Seth weer aangekleed, kwamen we voor deel twee van het verhaal. Ik moest mijn BH even uitdoen zodat hij het kon bekijken. Op het moment dat de huisarts wilde voelen of er schijven aanwezig waren zette Seth het op het krijsen. En ja hoor, mijn borsten reageerde direct en spoten de huisarts vol in zijn gezicht. Ik kon alleen nog maar huilen van ellende. Inmiddels kan ik er gruwelijk hard om lachen.

- Nieky.
Op de kinderopvang doen ze heel leuk aan thema’s. Zo ook het thema ‘Pyjama voorleesochtend’ of ‘carnaval’. Tijdens het ophalen wordt het een week ervoor medegedeeld, mondeling. ( Ja, voel je ‘m aankomen?’. Ik probeer dit zo goed mogelijk te onthouden.\

De dag is aangebroken en drie keer raden wie zijn kind daar als enige in een spijkerbroek en trui heeft gebracht? En die er niet bij zit op de pyjama voorleesochtend als een schattig bijtje of feetje verkleed? Jep, die van mij. Zucht.

- Roxanne. Mama van Jolie
Ik zocht een keer Jolie in de Zara, zwanger van haar broertje en het zweet brak me uit. Lag ze gewoon in de wagen te slapen die ik al tien minuten vooruit duwde, haar naam schreeuwend door de winkel.

- Esther. Mama van Yenthe
Onze dochter was twee maanden oud en mijn man had net alle wanden gesaust. Ik was met Yenthe op haar kamer en wilde haar poepluier verschonen. Toen ik de luier uit had, bedacht ze zich dat ze nog niet klaar was en poepte vrolijk verder.

Het spoot op de wanden en de vloer. Sorry schat, je mag nog een keer de wand sausen!

- Nancy. Mama van Finn (5maand)
Op de laatste dag van de kraamweek heeft mijn zoontje de kraamverzorgster in de mond geplast. Mijn zoontje lag op de commode klaar om in bad te gaan. Op het moment dat zij wat wil zeggen schopt mijn zoontje zijn luier aan de kant en begint te plassen. Het straaltje kwam recht in haar mond.

- Mandy. Mama van Jazzy (5maand) Nova
In de kraamweek had Jazzy veel spuitluiers, heel veel.. en dun. Toen de kraamverzorgster binnenkwam (commode staat schuin) poepte Jazzy zo in een boog dat het in haar oog kwam. Ze moest haar oog spoelen en het was vuurrood. Net bevallen + een slappe baarmoeder en blaas.. Je raadt het al. Ik heb gezeken van het lachen.

- Pleun.
In een showroom zitten en even je baby eten geven. Vijf minuten later kotst hij ALLES onder, inclusief alle nieuwe meubels. Oeps!

- Chantal. Mama van Xemm (10 maand)
Toen Xemm 4 maandjes was heb ik in zijn vinger geknipt in plaats van zijn nageltje. Bloeden! Na het slapen zaten de slaapzak en zijn kleertjes er helemaal onder.

- Erika. Mama van vier
Met drie kinderen in de auto onderweg naar de supermarkt en dan ineens bedenken dat de jongste nog in de maxicosi op tafel staat.

Kind 1 bleef maar huilen nadat ik haar jasje had aangetrokken en ik het autostoeltje had gezet. Bleek haar vinger achterover gebogen in de mouw te zitten.

Papfles met water klaargemaakt, zonder melkpoeder erin. ‘Niet zeuren, gewoon opdrinken’.

Een poepluier door de voordeur naar buiten gooien die vervolgens bijna in het gezicht van de postbode belandt.

- Nienke. Mama van twee
Onze dochter krijgt borstvoeding en daar horen natuurlijk spuitluiers bij. Dit wisten we nog van onze eerste die werkelijk twee meter van zich afscheet toen vriendlief hem ging verschonen. Ik lach plat van het lachen en moest natuurlijk eerst foto’s maken van de ravagé en zijn gezicht.

Oh, en dat gezicht van hem, ik ging stuk! Tja, en toen was daar dus onze dochter… Payback time! Jep, karma is een bitch. Je snapt zelf wel wie de foto’s heeft gemaakt?

- Floortje. Mama van Joël (14 maanden)
Toen Joël twee dagen oud was, was ik zo kapot, moe en hyper tegelijk. Spannend om voor het eerst mama te zijn!

Ik verheugde me zo erg op een broodje filet americain en mijn moeder besloot een superbroodje te maken. Ik verschoonde Joël en ging daarna lekker eten.

Het smaakte raar.. heel raar.. hoe kan dat nou? Vind ik filet americain niet meer lekker? Nee.. Ik had gewoon poep aan mijn vinger en dat zat op het broodje. Ik heb gewoon kak van mijn zoon gegeten. Ik was zo moe dat ik het niet doorhad. En Uiteindelijk, toen ik het broodje op had, had ik nog poep aan mijn vingers.

- Moniek. Mama van James
Onze James, van tien weken had op de huisartsenpost de dokter onder geplast. De dokter liet zijn luier af terwijl hij naar zijn longen luisterde. Niet echt slim. James plaste zo over de behandeltafel waardoor het rechtstreeks over de broek van de beste meneer liep. Gelukkig kon hij er om lachen, en wij nog harder.

- Angela. Mama van vijf
S’ avonds in bed de kleine borstvoeding geven, liggend met telefoon in de hand. Zo moe dat de telefoon uit mijn handen valt op de baby. Niet één keer, maar meerdere keren gebeurd…… Vijf kids.

- Chantal.
Toen onze zoon net geboren was vroeg de verloskundige; ‘En wie is dit dan?’ Waarop ik reageerde met ‘weet ik ook niet, ik ken hem evenlang als jij’. Ze bedoelde uiteraard hoe heet hij maar ik was waarschijnlijk nog in schock van de bevalling.

- Jeanet.
Ik had nachtdienst en opa en oma zouden ’s ochtends oppassen. Toen ik om een uur of 09.30 thuis kwam vertelde ze; ‘de luiers zijn helemaal op. Maar gelukkig vonden we deze broekjes nog in de kast hoor!’. Ze wezen de zwemluiers aan. Beide kids waren inmiddels ook zeiknat. Oeps! Snel nieuwe luiers gehaald.

- Aritha.
Ik was vier maanden zwanger en ging op vakantie. In het vliegtuig zat ik met een tas op schoot en er kwam een stel naast mij zitten. ‘OMG wij zijn zo blij dat jullie geen baby …’. Ik gooi mijn tas op de grond. Ze zegt sorry, en krijgen beiden een rood hoofd. Ik zeg tegen haar; ‘Ach, deze is nog in de maak en maakt nog geen lawaai.

- Sybranda. Mama van Lise (1jaar)
Ik had net mijn dochtertje Lise van een paar weken oud heerlijk in de tummytub gedaan. Ik haal haar eruit en maak een filmpje dat ze in een badcape gewikkeld ligt, heerlijk schoon om naar papa te sturen. En toen was er een poep- en plas explosie. Alles, inclusief ik zelf, zat helemaal onder.

- Naomi. Mama van Xavi (10 maand)
Ons zoontje Xavi heeft er een handje van dat hij zijn voetjes in de poepluiers drukt tijdens het verschonen. Op het moment dat ik zei: ‘Ah, Xavi waarom doe je dat nou?’ trok hij de luier naar zich toe en gooide hem op de grond. De kat liep rondom mijn benen dus ik moest de luier snel oppakken voordat hij zijn snoet of pootjes erin zou drukken.

Met mijn ogen op Xavi gericht buk ik om de luier op te rapen, met dat ik weer omhoog wil komen heb ik Xavi’s vieze poepvoetjes al in mijn gezicht zitten. Ik heb de hele dag nog geroken wat dat kleine ventje geproduceerd had. En eerlijk, daar word je niet vrolijk van.

- Mama van Bentley
Ik vergat mijn zoontje eten te geven omdat ik druk was met het huis poetsen. Het arme kind is een stille hongeraar en geeft niet goed zelf aan als hij honger heeft. Ik kijk altijd op de klok of het al tijd is voor een flesje of hapje.

Deze keer ging er zo’n vijf uur voorbij zonder dat ik in de gaten had dat hij ook moest eten, oeps! Nu zet ik wekkers in mijn telefoon als ik weer eens druk aan het poetsen ben zodat ik het nooit meer kan vergeten.

- Manuela. Mama van Ivan
Al héél lang geleden, maar in 2001 beviel ik van Ivan, onze zoon net voor kerst. Het was ijskoud weer. Om 08.00 was de kraamverzorgster normaliter stipt aanwezig. Die dag niet.. Het duurde en duurde. Mijn man ging buiten kijken waar ze bleef.

Stond ze in de auto voor ons huis, haar autodeuren waren dichtgevroren. Dat krijg je als je die met warm water ontdooid. Mijn man heeft met een föhn de achterklep van de auto opengemaakt en zo ging Ria over de achterbank via de kattenbak naar buiten.

En? Zijn sommige blunders herkenbaar? Zo zie je maar dat het moederschap heus niet altijd over rozengeur en manenschijn gaat. Hopelijk hebben jullie net zo hard gelachen als ik.

Lieve mama’s, bedankt voor het delen van jullie blunders.

Liefs, Kailey

Ook leuk om te lezen:

- Op vakantie met een dreumes van 1,5 en een tweeling van 15 weken