Advertorial Musthaves

Beste Gezinsauto van Nederland: mama Kailey test Mercedes

maandag, 11 februari 2019

Woehoe wij mochten een gezinsauto testen namens de Negenmaandenbeurs en Mercedes! Wij vonden het enorm spannend omdat de auto spik splinter nieuw was én een automaat (dat vond ik héél spannend).

Wij waren de eerste Nederlanders die in dit nieuwe model van Mercedes gingen rijden, hoe kicken is dat?

Ons gezin

Ons gezin bestaat uit vijf mensen. Mama Kailey, Papa Jeffrey en onze kroost Lev (2 jaar) en tweeling Pep en Pom (9 maanden). Lev zit in een grote stoel en de meisjes in een maxicosi. In onze eigen auto gebruiken we voor beide de isofix. Ruimte in de auto is voor ons het allerbelangrijkste. De kindjes moeten goed en veilig vastgemaakt kunnen worden in de auto. Met drie jonge kindjes is dat voor ons erg belangrijk. Het moet ook comfortabel voor hun zijn en niet een opgepropt hok. Er gaat vaak van alles met ons mee. De tweelingwagen, een zitje óf wagen voor Lev, boodschappen, loopfietsje en de verzorgingstas.

Ik rijd zelf het meeste in onze auto omdat ik drie dagen in de week werk. Dat zijn ook eigenlijk de enige lange afstanden die we er tot nu toe mee rijden. In de ochtenden voor mijn werk breng ik de kindjes naar de opvang. Dan vind ik het fijn en makkelijk als ik de ruimte in de auto heb om snel de kinderen en de spullen in te pakken. Voor de grote boodschappen die wij vaak in het weekend doen, gebruiken wij ook de auto. Tijdens het testen van de auto zijn we natuurlijk héél veel gaan rijden! We hebben niet veel ondernomen qua uitstapjes omdat ikzelf niet fit was en Lev ook niet. We zijn gezellig bij de opa's en oma's geweest en zelfs nog even bij onze Opi en Omi op visite. Dat is een stukje verder rijden dus zo konden we een langere afstand met de auto ook testen.

Bagage

Tijdens het testen hebben we niet zoveel bagage meegenomen. We hebben eerst geprobeerd of we de kinderen überhaupt naast elkaar konden krijgen in de auto. Dit was even passen en meten vooral met twee keer een isofix en brede maxicosi's. Het is uiteindelijk gelukt! We hadden gedacht dat het makkelijker zou gaan. De kinderwagen was ook een dingetje. Normaliter gebruiken we veel de bugaboo twin wagen. Maar we hebben gekozen om dit weekend de Qtus duo wagen te gebruiken. Deze is iets smaller. Het lukte eerst niet om de wagen er helemaal in te krijgen. Uiteindelijk is het gelukt! Maar, een nadeel voor ons, de achterbak zat op deze manier al vol. Wij konden hier geen boodschappen of dergelijke meer kwijt. De verzoringstas konden wij onder de beenruimte van de kinderen zetten. Hier was nog genoeg ruimte over voor een grote tas of boodschapje.

Wat een bak

Toen ik de auto voor het eerst zag dat ik: WAUW! Mijn eerste woorden; wat een bak! Een auto om verliefd op te worden. Ik raakte re niet uitgepraat over. Spierwit, dikke velgen en vanbinnen met allemaal mooie lichtjes. Wij waren helemaal om! Maar ook keken wij elkaar een beetje bedenkelijk aan of onze kinderen hier goed in zouden passen. Eigenlijk is de auto voor ons gezin van 5 nét te 'klein'. Maar voor een gezin met bijvoorbeeld drie oudere kinderen of twee jonge kinderen kan het prima en zou ik de auto oprecht aanraden! Door het leeftijdsverschil en de vele spullen die wij soms nodig zijn is het net te krap. Maar ik denk voor een andere familie de perfecte gezinsauto.

Comfort

De auto was super comfortabel. Vering, demping, stoelverwarming, cruise control, automaat, wegligging, autmatische raambediening etc. Ontzettend fijn! Hij rijdt heel licht en gaf ons meteen een veilig gevoel. Omdat ikzelf een automaat maar eng vond, vond ik het de eerste keer rijden wel heel spannend. Maar Jan Baan van Baan Twente Rijssen nam alle tijd om het mij zo comfortabel mogelijk te maken en legde alles van de auto uit en nam mij mee voor een testritje. Hij zal wel gedacht hebben wat is dat voor een gillende keukenmeid achter het stuur ;)

Gadgets

In de Mercedes zaten ontbelbaar veel gadgets en of we er allemaal gebruik van hebben gemaakt: nee. Het is een onwijs luxe uitvoering. Het bedieningspaneel (als ik het goed uitleg) is helemaal touch en je kan zelfs tegen de auto praten. Daar hebben wij wel heel hard om gelachen. Dan zeiden we: 'Hey Mercedes!' 'Navigeer naar .....'. Ontzettend handig vonden wij. Hij parkeert automatisch in en dat vind ik wel heel erg prettig met mijn inparkeer struggels. Ook heeft de auto een 360 graden camera waardoor hij alles kan zien en daardoor voelde wij ons heel veilig. Rijd je te dicht achter een auto dan geeft een lampje dat aan. En als het wegdek niet optimaal is of je gaat iets over een lijn van de weg dan herstelt de auto zich automatisch. Je hebt zelfs nog een gaaf open dakje die je kan bedienen en ook de ramen kan je gemakkelijk omhoog en naar beneden doen, zelfs die van je kinderen. De stoel schuif je naar voor en achteren met het knopje wat bij de deur zit. En wanneer je de auto aanzet en wegrijdt gaat hij automatisch op slot. En de lichtjes in de auto! Woah, deze mama was verliefd! Dit kan je helemaal instellen op de gewenste kleuren die erin staan. Voor ons was deze auto énorm luxe! Misschien vergeet ik wel iets te melden, want er zaten zoveel mogelijkheden in!

Bluetooth in een auto vind ik altijd wel fijn. Je koppelt je telefoon aan en je kan veilig bellen. Via je stuur kan je opnemen, ophangen en het geluid harder en zachter zetten. Doordat je met de auto kan 'praten' kan je ook snel bellen met iemand. 'Hey, Mercedes, bel Jeffrey'. En hop, hij belt. Het geluid met muziek in de auto is mooi. En ook dit kan je makkelijk bedienen met je stuur. Midden in bij het dashbord (als ik het goed uitleg) zit een vierkant klein blokje. Dat is ook touch en ook daar bedien je het paneel mee in je scherm. Maar je kan ook gewoon met je vingers het touch scherm aanraken.

Alles klopt

Het design van de auto is prachtig! Ik bedoel, hallo! Heb je de auto gezien? Hij is prachtig wit, mooie velgen en prachtige bekleding. Helemaal mooi zwart en met leer. Alles aan de auto klopt gewoon. Daarnaast voelt de auto enorm veilig. Oprecht, ik heb nog nooit in zo'n fijne auto gereden. Je voelt je er meteen vertrouwd in en rijdt zo weg. Door het 'handsfree' rijden knijp je je billen in het begin wel flink samen ;) Maar het is een kwestie van doen en proberen. Ikzelf heb nog wel eens moeite met het vertrouwd in een auto zitten en het inparkeren etc.. Maar in deze auto voelde ik mij heel veilig.

Een aanrader

Ik zou de auto absoluut aanraden. Ik zei al meteen als ik het geld had zou ik hem zo kopen. Maar eerlijk is eerlijk voor ons gezin is hij net niet ruim genoeg. Maar voor bijvoorbeeld een gezin met twee kinderen zou ik de Mercedes absoluut aanraden. Het is gewoon een enorm fijne auto met veel gadgets. Maar wat vooral belangrijk is is dat hij veilig is. Een camera met inparkeren, uitrijden en ga zo maar door.

Score:

- Comfort: 10

- Ruimte: 10 (voor een kleiner gezin Voor ons gezin een 7)

- Design: 10

- Veiligheid: 10

Wij dromen nog even verder over deze auto en genieten met een big smile terug van het afgelopen weekend!

Is de nieuwste Mercedes B-klasse jouw favoriete gezinsauto? Breng dan nu je stem uit!