Voeding

Voorbereiden op borstvoeding geven

dinsdag, 17 mei 2022

Tijdens je zwangerschap maak je de keuze tussen borstvoeding geven of flesvoeding. Hoewel beide manieren van voeden bijdragen aan een gezonde ontwikkeling, is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie borstvoeding wel de béste voeding voor je kindje. In moedermelk zitten namelijk bepaalde stoffen die je baby beschermen tegen ziektes en het bevat alle voedingsstoffen die je baby in de eerste maanden nodig heeft. In dit artikel vertellen we je daarom meer over borstvoeding geven, zodat je hier meer over kunt leren en zoveel mogelijk kunt genieten van de bijzondere tijd met je baby.

Je lichaam is prachtig ontworpen, ook voor het geven van borstvoeding. Door van tevoren al over een aantal dingen na te denken, kun je alles zo soepel mogelijk laten verlopen. Je kunt boeken lezen over borstvoeding en met een cursus of voorlichting ben je nóg beter voorbereid. Voor vragen kun je altijd terecht bij een lactatiekundige, zij weten alles over borstvoeding. Hoewel jullie kindje zelf gaat bepalen wanneer het etenstijd is, kun je alvast bedenken hoe je dit wil regelen zodat het voor jullie werkt. Hoe wil je de nachtelijke voedingen aanpakken, of hoe wil je borstvoeding geven als je weer aan het werk gaat?

Afkolven

Het afkolven van melk is een goede manier om meer flexibiliteit te creëren rondom de voedingen. Je kunt je kindje al het goede van moedermelk blijven geven, zelfs als je er even niet bij bent. Het is vooral belangrijk om van tevoren te bedenken waarom je melk wil afkolven en waar je dit wil doen. Zo kun je de juiste keuze maken voor de soort borstkolf die past bij jouw wensen.

Borstkolf

Philips Avent heeft een uitgebreid assortiment borstkolven. De handkolven zijn super handig voor onderweg, omdat ze klein en licht zijn en gemakkelijk in je handtas passen. Ga je na een paar maanden weer terug aan het werk? Dan is een dubbele elektrische borstkolf dé oplossing voor jou. Je betaalt hier iets meer voor, maar je krijgt ook meer melk in kortere tijd. De Natural Motion-technologie is geïnspireerd door hoe baby’s drinken, om de melkafgifte op gang te brengen en comfortabel én effectief te kunnen kolven.

Comfortabele manier borstvoeding geven

Als laatste is het ook heel erg belangrijk om je borsten de juiste verzorging te geven. Het is niet vreemd om wat pijn te ervaren als je begint met het geven van borstvoeding, maar het is ook niet de bedoeling dat deze pijn tijdens de hele of het grootste gedeelte van de voeding aanhoudt. Met de juiste verzorging zorg je ervoor dat je op een comfortabele manier borstvoeding kunt geven, én blijven geven. Op de website van Philips Avent vind je een snelgids voor borstverzorging, met tips en de juiste producten die jou kunnen helpen bij het verzorgen van je borsten.

Lees ook: