borstvoeding flesvoeding
Voeding

Borstvoeding of flesvoeding?

dinsdag, 5 april 2022

Wanneer je zwanger bent, komen er veel nieuwe dingen op je af. Een voorbeeld hiervan is de keuze tussen borstvoeding en flesvoeding. Onderstaande tips helpen je een stapje verder met deze keuze. Want hoeveel verschillende meningen je ook hoort, uiteindelijk moet je vooral doen wat goed voelt voor jou en je baby.

Voordelen borstvoeding

Natuurlijk zijn beide manieren van voeden goed. Borstvoeding is wel de beste voeding voor je baby, omdat er in moedermelk bepaalde stoffen zitten die je baby beschermen tegen ziektes. Daarnaast bevat het alle voedingsstoffen die je baby in de eerste maanden nodig heeft. Voor jezelf zitten er aan het geven van borstvoeding ook een aantal voordelen. Het intieme moment zorgt voor een binding met je baby en de aanmaak van het zogenaamde ‘knuffelhormoon’ oxytocine, wat een sneller herstel van de baarmoeder na de bevalling bevordert. Daarnaast is het geven van borstvoeding gratis én je hebt het altijd bij je.

Drinkritme

Sommige vrouwen twijfelen over borstvoeding omdat ze bang zijn dat het niet te combineren is met het drukke leven dat een paar maanden na de bevalling weer begint. Als je zelf weer aan het werk gaat, kan het lastig zijn om je kindje altijd zelf de borst te geven, of misschien vind je het fijn om af en toe een nachtje door te kunnen slapen. Na een tijdje ontwikkel je samen met je baby een drinkritme. Je weet dan wanneer je zelf het beste de borst kunt geven en wanneer je dit over kunt laten aan je partner, familie of de opvang. Door melk af te kolven kun je een melkvoorraadje opbouwen, waardoor jij niet altijd degene hoeft te zijn die je baby voedt. Philips Avent heeft een uitgebreid assortiment borstkolven, geschikt voor iedere levensstijl en elke manier van kolven. Daarbij hebben de Natural babyflessen een brede speen die het voeden aan de borst nabootst en zo het combineren van borst- en flesvoeding gemakkelijker maakt.

Flesvoeding

Toch kiezen sommige moeders bewust niet voor borstvoeding maar voor flesvoeding. Omdat de samenstelling van flesvoeding steeds meer op die van borstvoeding lijkt, is het een prima alternatief als je geen borstvoeding kan óf wil geven. Philips Avent volgt het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie om tenminste de eerste zes maanden borstvoeding te geven en om tot tenminste twee jaar de voeding van je kindje aan te vullen met borstvoeding.

Kortom, de keuze tussen borstvoeding en flesvoeding is altijd afhankelijk van de situatie én voor iedereen anders. Voel je daarom niet gedwongen om voor het één of het ander te kiezen, maar volg je eigen gevoel. Uiteindelijk dragen beide manieren van voeden bij aan een gezonde ontwikkeling van jouw kindje. Wil je meer weten over het assortiment van Philips Avent? Kijk dan snel op Philips.nl!