Verzorging

100% natuurlijke zonverzorging voor je baby

maandag, 12 februari 2018

Het voorjaar komt langzaam weer in zicht. Heerlijk om met je kleintje naar buiten te gaan! Maar pas op, de zon kan – ook in het voorjaar – al best fel zijn. Al snel te veel voor het kwetsbare huidje van je baby. Een goede en veilige bescherming is daarom essentieel om in de luiertas te hebben. Maar wat voor product kies je dan?

De babyhuid is nog heel dun en daardoor extra kwetsbaar. Heel belangrijk dus om deze te beschermen. Liefst houd je je kindje volledig in de schaduw en zorg je ervoor dat de huid zoveel mogelijk bedekt is met kleding. Maar ja, op sommige mooie voorjaarsdagen en zeker in de zomer, is het voor kleding simpelweg te warm. En doordat de UV-stralen via allerlei oppervlakken weerkaatsen, is je kindje ook in de schaduw niet volledig veilig. Smeren dus!

Chemische of minerale zonnefilter?

Voor je baby wil je natuurlijk een zo veilig mogelijk product. Er zijn heel veel zonneproducten op de markt. De meesten bevatten verschillende chemische zonnefilters. Producten met chemische filters trekken diep in de huid en doen daar hun werk. Maar de vraag is, wat doen die chemische ingrediënten in de huid? Als alternatief zijn er gelukkig ook producten met minerale zonnefilters. Dit zijn natuurlijke zonnefilters, die op de huid blijven liggen en direct na aanbrengen de huid tegen de zon beschermen. Bij minerale filters wordt het onderscheid gemaakt tussen nano en non-nano. Nano betekent dat de deeltjes zo klein zijn, dat ze deels in de huid terechtkomen. De effecten daarvan staan geregeld ter discussie. Non-nano betekent dat de deeltjes nog steeds klein zijn, maar groot genoeg om volledig op de huid blijven liggen. De veiligste optie, zeker voor de huid van je baby die nog erg doorlaatbaar is voor alles wat je erop smeert.

Veilig in de zon met Weleda Edelweiss Zonverzorging

Weleda introduceert een complete lijn natuurlijke zonverzorging met non-nano minerale UV filters:

 • 2 producten voor baby’s & kids, parfumvrij, ultra waterresistant:
  • Edelweiss Zonnecrème Gevoelige Huid SPF50
  • Edelweiss Zonnelotion Gevoelige Huid SPF30
 • 2 producten voor grotere kids en volwassenen:
  • Edelweiss Zonnelotion SPF30 (ultra waterresistant)
  • Edelweiss Zonnecrème Gezicht SPF30
 • Edelweiss After Sun Lotion

De producten bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten: naast het non-nano minerale filter titanium dioxide o.a. biologische edelweiss (antioxidant), biologische jojoba-olie, biologische zonnebloemolie en biologische kokosolie.

Dankzij het feit dat Weleda zonverzorging 100% natuurlijk is én non-nano minerale filters bevat, is het risico op allergische reacties minimaal, krijgt de huid een wittige glans met als voordeel dat je goed kunt zien waar je gesmeerd hebt en is je baby direct na aanbrengen goed beschermd. De producten zijn tevens ultra waterresistant en vegan. En natuurlijk dragen zij, net als alle andere producten van Weleda, het NATRUE-keurmerk.

Je kunt tijdens de Negenmaandenbeurs extra voordelig kennismaken met Weleda: 50% korting op alle baby- en zwangerschapsproducten en 25% korting op de nieuwe Baby & Kids Zonverzorging

Meer info: www.weleda.nl