Musthaves

9 tips bij het bestellen van het geboortekaartje

donderdag, 4 juli 2019

Het kiezen van het geboortekaartje is vaak een lastiger klusje dan je op voorhand dacht. Want welk materiaal kies je, welke tekst vind je mooi, wil je een liggend of staand kaartje en, niet onbelangrijk, wat is je budget?

Met deze 9 handige tips helpen we je op weg om het perfecte geboortekaartje te kiezen

1. Neem de tijd om de juiste keuze te maken

Natuurlijk wil je een geboortekaartje dat helemaal past bij jouw smaak. Het aanbod is enorm dus voor je het weet ben je avonden achtereen online geboortekaartjes aan het bekijken. Het kaartje opmaken kost ook nog de nodige uurtjes. En misschien wil je nog aanpassingen in het ontwerp? Last minute keuze stress is wel het laatste waar je op zit te wachten als je bijna moet bevallen. Als je rond de 7e maand je keuze kunt maken, heb je nog ruim de tijd om je kaartje helemaal naar wens op te (laten) maken.

2. Jongen of meisje?

Weet je nog niet of je een zoon of een dochter krijgt? Maak dan zowel een jongens- als een meisjeskaartje op. Als jullie kindje geboren is hoef je alleen de geboortegegevens op het juiste kaartje aan te passen en kun je de kaartjes snel bestellen en versturen!

3. Bestel een proefkaartje

Het is handig om een kaartje eerst in het echt te kunnen beoordelen; dit kan teleurstelling voorkomen óf juist je verwachting overtreffen!

Als je na de ontvangst van de eerste proefdruk nog aanpassingen in kleur of ontwerp aanbrengt bestel dan voor de zekerheid nog een extra proefkaartje. Soms kan het er op je beeldscherm namelijk anders uitzien dan in werkelijkheid.

4. Verzamel de adressen

Dit kan best een tijdrovend klusje zijn. Handig dus als je op tijd de adressenlijst compleet hebt zodat je alle kaartjes in één keer kunt versturen!

5. Double check: Laat je kaartje controleren.

Ben je niet helemaal zeker van de opmaak, laat het dan door de klantenservice van de website controleren.

6. Wat mag er zeker niet ontbreken op de kaart:

  • naam
  • geboortedatum
  • namen van ouders en eventuele broertjes en zusjes
  • adresgegevens
  • telefoonnummer(s)

optioneel:

  • achternaam
  • tijdstip van de geboorte
  • geboortegewicht en lengte
  • geboorteplaats
  • peter en meter

7. Informatie voor kraambezoek

Natuurlijk staat iedereen te trappelen om jullie pasgeboren zoon of dochter te bewonderen! Wil je liever niet dat iedereen tegelijk bij je op de stoep staat? Of heb je gewoon wat meer tijd nodig om bij te komen van de bevalling? Vraag je bezoek om eerst te bellen of Whats-appen.

8. Bestel een aantal extra kaartjes

Het kan zomaar zijn dat je toch nog iemand vergeten bent. Nabestellen van een klein aantal kaartjes is altijd duurder dan 5 of 10 extra kaartjes direct bij de oplage.

9. Leuk! Je geboortekaartje op een poster

Als originele extra kun je het geboortekaartje uitvergroot op een poster laten drukken. Mooie lijst er omheen en voilà een prachtig en persoonlijk kunstwerkje voor de babykamer!