Als je zwanger bent, komt er vanzelf een moment dat je bh gaat knellen, je broek écht te strak zit of je trui telkens omhoog kruipt. En dan is het is tijd om zwangerschapskleding aan te schaffen. Weten in welke items je moet investeren en of je je hoge hakken in de kast moet laten staan? Met deze handige shoppingtips ben je helemaal voorbereid.

Niet alleen je buik groeit als je zwanger bent, ook je borsten kunnen flink in omvang groeien. En dat zorgt ervoor dat je bh op een gegeven moment gaat knellen. En je zou het misschien niet verwachten maar een knellende bh kan voor heel wat vervelende klachten - zoals schouder, & rugklachten en verstopte melkklieren. - zorgen .

Voor een goed advies over je bh-maat kun je het beste advies inwinnen bij een specialistische winkel. Veel vrouwen kopen tijdens hun zwangerschap een meegroei bh. Een meegroei bh is gemaakt van een rekbare stof en heeft verstelbare schouderbanden en rugpand. Zo groeit je bh met je mee tijdens je zwangerschap.

Tip! Een meegroei bh is niet hetzelfde als een voedings bh. Ook al kun je een voedingsbh dragen tijdens je zwangerschap, toch geeft deze minder ondersteuning dan een meegroei bh.

Broeken en rokken

Als een broek of een rok wat strakker gaat zitten, zul je er vaak toch nog even mee doorlopen, maar dan bijvoorbeeld met een knoopje los. Toch is dit niet aan te raden. Wil je na je zwangerschap je broeken en rokken weer dragen, dan heb je kans dat ze teveel zijn uitgerekt.

Tip! Nog een broek in een maatje meer in de kast liggen? Kleding in een maatje groter oogt soms wat lomp, ook als je zwanger bent. Daarom is een zwangerschapsgarderobe aan te raden. Zwangerschapsmode is precies gemaakt om je buik wat meer ruimte te geven, maar je vormen nog wel mooi af te kleden.

Zwangerschapsmode

Basics

Een paar goede basics zijn een waardevolle aanvulling voor je zwangerschapsgarderobe. Kies bijvoorbeeld een paar broeken en wat jurkjes en combineer deze met een aantal shirts of vesten. Niet alleen tijdens je zwangerschap, ook na je zwangerschap zul je hier nog plezier aan beleven. Het ontzwangeren duurt immers even en de meeste vrouwen hebben een aantal weken of maanden nodig om weer op hun oude gewicht te komen.

Online

Geen zin om uren lang door de stad te slenteren om leuke positiemode te vinden. Tegenwoordig zijn er tal van webshops die online mode voor zwangere vrouwen aanbieden.

Tip! Voordeel van online bestellen is dat je verschillende maten kunt bestellen. Zo kun je thuis rustig passen en alles wat niet past weer terugsturen.

Hoge hakken versus slippers

Ben je zwanger in de zomer dan kun je heerlijk je hele zwangerschap slenteren op je flip flops. Geen gedoe met knellende schoenen omdat je voeten vocht vasthouden. In de winter ben je buitenshuis aangewezen op je laarzen, sneakers en hakken. Maar hoe zit dat eigenlijk met hoge hakken. Kan dat wel als je zwanger bent?

Zolang jij je er prettig bij voelt, zijn hoge hakken geen probleem. De laatste twee maanden van je zwangerschap is het wel verstandig om wat vaker te kiezen voor een platte schoen. Door de zwangerschapshormonen die volop in je lichaam aanwezig zijn, worden ook de spieren in je onderbenen, voeten en enkels slapper. De kracht verdwijnt hierdoor uit je enkels. Gevolg knakkende enkels. En dat leidt weer tot gevaarlijke situaties die je beter kunt vermijden als je hoogzwanger bent.

Zwangerschapsmode