Waar moet ik op letten bij het kopen van positiekleding?

Opkruipende shirtjes, dikke voeten en knellende broeken. Herkenbaar? Tijd voor wat hippe zwangerschapsoutfits! Want ja, ook tijdens je zwangerschap kun je er fashionable en eigentijds bijlopen. Écht! Hoe, dat lees je hieronder, wij geven je wat tips & tricks!

Wat zeggen experts, merkdeskundigen en andere ouders?

Wanneer begiN je met het dragen van zwangerschapskleding?

Dat is voor iedereen verschillend. De één loopt met 7 weken al in een lekkere broek met buikband, de ander gaat er pas met 3 maanden eens aan denken. Doe wat goed voelt! En laten we eerlijk zijn…die broek met dat elastiekje door dat knoopsgat is ook niet ideaal, toch? Zeker niet als je het kunt inruilen voor superleuke zwangerschapsitems. ‘Gewone’ kleren in een maatje groter kan ook maar pas op dat je er niet lomp uit gaat zien, behoud je mooie vormen. Je mag trots zijn op je zwangere lijf!

Wat is slim om aan te schaffen?

Een aantal basics is slim; een jurk voor allerlei gelegenheden, een comfortabele mom-jeans, een nette zwarte broek en wat shirts. Veel hoeft het niet te zijn, je kunt immers lekker variëren met leuke sjaals, riempjes en andere accessoires. Geen hond die ziet dat je die jeans stiekem gisteren ook al aanhad. En benut je vestjes goed, deze kun je vaak tijdens je zwangerschap nog prima open dragen.

Welke maat?

Zwangerschapskleding groeit mee met je rondingen. Schaf dezelfde maat aan die je altijd gedragen hebt. Draag je normaalgesproken een L, koop die maat dan nu ook. Fabrikanten houden rekening met jouw veranderende lichaam.

Stylingtips om er op en top uit te zien!

  1. Een riem onder of boven je buik accentueert je mooie bolle buik en staat bovendien heel leuk!
  2. Je taille verdwijnt vaak grotendeels naarmate je langer zwanger bent, houd daar rekening mee in je kledingkeuze. Leg geen accent op je heupen
  3. Grote boezem maar leg je er liever niet de nadruk op? Kies voor een V hals of een diep rond decolleté
  4. Trap er niet in: kies niet voor vormeloze mode maar ga voor dat ene mooi aangesloten zwangerschapsjurkje!