Zuid-Europese styling voor Nederlandse baby's

Zuid-Europese styling voor Nederlandse baby's

  • 08-06-2016
  • Carola Siksma-Ruiters
  • Trendwatcher

Een leverancier maakte me er op attent: of ik niet eens een interview wilde houden met een van de winkels aan wie ze leverden? Deze leverancier is gespecialiseerd in producten uit Zuid-Europa. Ik bezocht deze winkel en trof er een jonge en enthousiaste onderneemster. In haar winkel geen Nederlandse producten op een enkele box en een loopauto na. Zij stelt: 'ik vind de Nederlandse merken té Nederlands, té commercieel en je ziet ze op elke hoek van de straat'. Zij was na een bezoek in Spanje verliefd geworden op alle babywinkels daar en onder de indruk van de pasteltinten, het kant, de breisels, het haakwerk en de broderie. Ze werd fan van merken zoals kinderwagens van Cam en Bébécar, babykleding van Mayoral, box- en bedtextiel van Yolene, handgemaakte kleden en kleding van Vistiendo Bebes en de voetenzakken van Uzturre. Kiezen voor deze Zuid-Europese merken is kiezen voor pasteltinten met af en toe een beetje bling bling met een randje glimmertjes. Alles straalt klasse uit en alles is prachtig afgewerkt.

Laten we eerlijk zijn, nog niet zo lang geleden haalden wij hier onze neus toch voor op? Is dit niet bedoeld voor 'Oh-Oh-Cherso' types? Maar nu zie ik in ons Hollandse straatbeeld hier en daar een Zuid-Europese kinderwagen rijden, liggen de babywinkels vol met babykleding, gebreide en gehaakte dekentjes, lieve lakentjes en accessoires voor de babykamer in lieve pastellen zoals mint, zachtblauw en roze. Er 'poppen' steeds meer babywinkels op die zich puur richten op deze Zuid-Europese merken of een deel van de collectie hebben opgenomen.

Toppunt van luxe is deze retro klassieker Classica van het Italiaanse merk Inglesina, deze kinderwagen is met de hand gemaakt en heeft een uitstekende vering. Daarmee heb je zeker veel bekijks op straat. Een nadeel: hij past niet in je auto want opvouwen tot compact formaat is er niet bij. Maar ja, dit is ook geen kinderwagen om op te vouwen toch, maar om mee te pronken tot in je huiskamer aan toe!Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »