Zo vind je hét perfecte geboortekaartje

Zo vind je hét perfecte geboortekaartje

 

Wanneer je baby geboren wordt, maak je dat graag aan iedereen kenbaar. De meeste kersverse ouders doen dit met een geboortekaartje. Maar er zijn er zoveel: hoe vind je hét geboortekaartje voor jouw wondertje? Deze tips helpen je op weg.

1. Bekijk geboortekaartjes al tijdens je zwangerschap

Je verzendt het kaartje pas als je baby geboren is, maar het is handig als je van tevoren weet welk kaartje je wil versturen. In je kraamweek heb je meestal wel iets anders aan je hoofd dan een geboortekaartje kiezen. Kies dus al tijdens je zwangerschap welk geboortekaartje jullie willen versturen.

2. Kijk eerst globaal

Bezoek een paar verschillende websites met geboortekaartjes en laat je ogen langs de vele kaartjes glijden. Zijn er bepaalde kaartjes die bij jou meteen in het oog springen of die je direct leuk vindt? Bekijk of je overeenkomsten ziet tussen de kaartjes die je aanspreken. Hebben ze een bepaald thema, specifieke kleuren, afwijkende vormen of hebben ze allemaal een foto? Dit kan je helpen om je selectie straks kleiner te maken.

3. Voorwaarden

Schrijf voor jezelf op waar het geboortekaartje in ieder geval aan moet voldoen. Welke tekst wil je op het kaartje kwijt; alleen naam en geboortedatum, of ook een gedichtje? Wil je een bepaald thema, bijvoorbeeld Disney, bosdieren of een fotokaart? Heb je een voorkeur voor bepaalde kleuren, lettertypes of vormen? Door dit van tevoren te bedenken, kan je gemakkelijker een selectie maken uit het gigantische aanbod.

4. Kant-en-klaar of persoonlijk ontworpen

Een volgende vraag waar je over na kan denken, is of je een kant-en-klaar geboortekaartje wil, zelf iets wil ontwerpen of het wil laten ontwerpen. Veel kant-en-klare geboortekaartjes kan je gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Ben je handig met photoshop? Dan wil je het geboortekaartje misschien helemaal zelf ontwerpen. Heb je hele specifieke wensen, maar ben je geen photoshop-held? Dan is een geboortekaartje laten ontwerpen door een grafisch bureau een optie.

5. Budget

Bepaal van tevoren je budget voor de geboortekaartjes. Hoeveel mensen wil je een kaartje sturen en hoeveel mag een kaartje dan per stuk kosten? Houd ook rekening met de kosten voor de envelop en postzegel(s). Ook hiermee kan je het grote aanbod geboortekaartjes kleiner maken. Het is zonde als je hét perfecte kaartje hebt gevonden, maar blijkt dat deze ver buiten je budget ligt.

6. Proefdruk

Heb je het ideale geboortekaartje gevonden? Dan is het handig om een proefdruk te bestellen. Iets vanaf je scherm bekijken is toch heel anders dan het real life in je handen hebben en het materiaal te voelen. Zo zie je meteen of je de kwaliteit van de druk en het materiaal goed genoeg vindt.

7. Stel alvast de adressenlijst op

Ook dit is prettig om al voor je bevalling te doen. Dan hoef je hier later niet meer over na te denken en kunnen de kaartjes meteen op de post zodra je kleine er is. Je kan zelfs de enveloppen al van tevoren schrijven en van een postzegel voorzien. Dan hoef je na je bevalling alleen nog maar de kaartjes erin te schuiven en op de post te doen.

8. Bestel wat extra kaartjes

Als je iemand vergeten bent, heb je altijd wat extra kaartjes achter de hand. En je wil natuurlijk een paar kaartjes voor jezelf. Dit perfecte kaartje moet in de boeken!

Ook leuk om te lezen:

- 8x de leukste activiteiten voor de babyshower

- de 9 meest bijzondere momenten van je zwangerschap

 Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »