Thuiswerken met jonge kinderen, hoe doe je dat?

Thuiswerken met jonge kinderen, hoe doe je dat?

 
Door het Coronavirus zijn vele van ons verplicht thuis te werken. Misschien heb je inmiddels je draai al gevonden of is het nog steeds een hele puzzel. De combinatie van thuiswerken en kinderen om je geen vraagt vaak om creatieve oplossingen. Nog steeds een hele uitdaging voor vele ouders. Want hoe zorg je ervoor dat jouw kinderen je niet storen tijdens het werken en je niet het gevoel hebt dat je continu broodjes aan het smeren bent. Wij geven je 4 handige tips die thuiswerken met kinderen net wat gemakkelijker maakt. 

1. Creëer een werkplek 

Daar waar je normaal achter een fijn bureau zit in een geschikte ruimte moet je nu improviseren en zelf een plekje creëren. Zoek waar kan een ruimte op in je huis waar je rustig kan zitten en waar het liefst géén speelgoed of dergelijke rondslingert. Zorg daarnaast dat je een fijne tafel en stoel hebt om aan te werken, je wilt natuurlijk niet last krijgen van je rug. Als je een fijne plek hebt om te werken zal je zien dat het werken zelf ook al makkelijker gaat! 

2. Maak afspraken met je partner

Als je partner ook thuis zit is het handig om samen te overleggen hoe jullie dit gaan aanpakken. Maak afspraken, bijvoorbeeld dat de ene de ochtend werkt en de ander de middag. Of spreek af wie welke dagen werkt. Zo kan een van jullie de kinderen vermaken terwijl de ander geconcentreerd kan werken. Ben je alleen? Probeer te werken tijdens de dutjes van je kindje en probeer ze alleen te laten spelen. Zijn ze fan van die ene Disney film? Het is normaal niet de bedoeling, maar even wat extra voor de tv kan vast geen kwaad. 

3. Overleg met je collega’s

Laat je collega’s weten als het je allemaal even niet lukt. Voor zowel jezelf als je collega’s is dit een nieuwe situatie en daarom is het belangrijk om met elkaar te blijven communiceren. Leg uit dat je jonge kinderen hebt, waardoor je minder productief bent en niet alles volgens de normale planning gaat. Als je het niet bespreekbaar maakt, kan dat zorgen voor irritaties en onbegrip. Misschien hebben je collega’s zelf ook wel kleintjes rond dwarrelen. Dan begrijpen ze je vast en zeker! 

4. Houdt regelmaat voor je kind 

Kinderen vinden het fijn om regelmaat te hebben, hierdoor weten ze wat er te wachten staat en raken ze minder in de war van deze periode. Hang bijvoorbeeld een papiertje op een overzichtelijke plek en zet hier de dagplanning op. Kunnen je kinderen nog niet lezen? Maak het dan zichtbaar met plaatjes! Zet er bijvoorbeeld neer wanneer je wakker wordt, vaste momenten voor tussendoortjes en eten en wanneer het tijd is voor een middagdutje. Plan daarom heen duidelijke en bekende activiteiten. Zo weet niet alleen jij, maar ook je kindje wat hij kan verwachten.


Hoe vervelend de situatie ook is, probeer er met positieve blik naar te kijken. Uiteindelijk gaat alles weer over. Tot die tijd geef jezelf ook de kans om extra veel met je kindje te zijn. Ze groeien immers zo hard, dus koester de momentjes samen! 

 

lees ook: 

- muziek met je dreumes of peuter!

- Zindelijkheidstraining, hoe gaat dat?

- De mooiste muursticker ideeënDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »