4x tips om je kindje ook in de zomer goed te laten slapen

4x tips om je kindje ook in de zomer goed te laten slapen

 

De lente is begonnen en de zomer komt er aan. Het wordt weer langer licht, de temperaturen stijgen en er is veel meer buiten te beleven. Dat is heerlijk natuurlijk maar de zomerperiode kan wel invloed hebben op het slapen van je baby. Daarom hebben wij 4 slaaptips op een rijtje gezet: 

 

Niet teveel buiten voor bedtijd 

Doordat het nog zo licht is buiten en het zonnetje nog lekker schijnt wordt er minder melatonine   (het slaaphormoon) aangemaakt, waardoor je minder snel moe wordt en dus slechter kan slapen. Bij kinderen werkt dit hetzelfde als bij volwassene. Probeer dan ook om je mini een uurtje voor bedtijd buiten fel licht en de zon te houden en juist in een iets donkerdere kamer te houden. Buiten bedtijd is het verder wel heel erg goed om buiten te spelen. De buitenlucht en de vitamine D is namelijk erg gezond! Pas uiteraard wel op voor de zon en verbanding, en zorg voor voldoende bescherming zoals een hoedje of zonnebrand. 

 

Vaste bed ritueel 

Door de zomer en het vele buiten zijn versoepelen de tijden en het vaste ritueel een beetje. Maar probeer dit niet te doen en houdt vooral vaste bedtijden aan! Ook als je een vast ritueel hebt met omkleden, tandjes poesten, boekjes lezen enzovoort is het belangrijk dit echt vast te houden en hier de tijd voor te nemen. Dit zorgt voor overzicht en structuur en weet je kindje wat er gebeurt. 

 

Behoud middagdutjes

Op drukke zomerse dagen of op vakanties heb je misschien snel de neiging om even een ochtend/middag dutje over te slaan. Vooral wanneer je bijvoorbeeld veel leuke plannen buiten de deur hebt. Toch is het goed om deze momentjes te behouden. Overdag heeft je kindje zijn slaapje gewoon echt even nodig en dat houdt het uiteindelijk vaak ook stuk gezelliger in huis. Een keertje is uiteraard niet erg maar zorg er dan wel voor dat ze extra vroeg in bed liggen. 

 

Koele slaapkamer

Een koele slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust. Met de zon op het huis kan de temperatuur in de slaapkamer van je kindje dan ook gemakkelijk hoog oplopen. Probeer als het echt heet is buiten, de ramen en duren overdag dicht te houden en sluit de gordijnen wanneer de zon er overdag op staat. ’s Avonds kan je dan vaak lekker weer het raam open zetten. Zorg er ook voor dat je kindje niet te warm gekleed is en werk met laagjes. 

Hopelijk kan je kindje na deze tips weer heerlijk slapen! 

 

Lees ook: 

- Voordelen van zwanger zijn in de lente

- Zindelijkheidstraining, zo doe je datDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »