Safety First

Safety First

 

Ben jij al begonnen aan het afvinken van je uitzetlijst? Dat lijstje dat als je online kijkt overal nèt iets anders is? Dat lijstje waar heel veel leuke dingen op staan, maar ook een aantal zaken waarvan je denkt ‘moet dat echt’? Dat lijstje waar bij je bij elk ‘ding’ nog 100 nieuwe keuzes kunt maken?

Rompers in maat 50/56... Okay, dat lukt me wel. Een thermometer voor uk en mij... vink. Maar dan... autostoeltje. Op de Negenmaandenbeurs heb ik rondgekeken, online heb ik testuitslagen, info en reviews gelezen. Pfff... ik vind het zo lastig. ‘Zo lang mogelijk tegen de rijrichting in vervoeren’ schijnt het veiligst te zijn. In sommige Europese landen is voor wat betreft dit punt strengere wet- en regelgeving dan in Nederland. Ooooh, en daar ben ik dan zo gevoelig voor. Zeker zinnen als ‘In Noorwegen zijn er dit jaar voor het eerst in de geschiedenis géén kinderen van jonger dan 10 omgekomen in het verkeer. De belangrijkste reden daarvoor is dat de inwoners van Noorwegen hun kinderstoelen in de auto tegen de rijrichting in zetten tot hun kinderen vier zijn, in plaats van met de rijrichting mee zoals bij ons’.

Voor je kind wil je het beste en veiligheid is daar een belangrijk onderdeel van. Maar om erachter te komen wat nu werkelijk ‘het veiligst’ is, vind ik dat je tegenwoordig studies moet verrichten. Want zie door de marketingbomen maar het bos te vinden. En dus... doe ik mijn beste best, lees en bekijk ik veel, vraag ik naar ervaringen en heb ik 2 weken geleden het in mijn optiek ‘veiligste autostoeltje’ gekocht. Om 1 week later van een zwangere vriendin te horen te krijgen dat ook zij het ‘veiligste’ autostoeltje gekocht heeft. Van een ander merk. Met hele andere pro’s en pre’s. Enige uiterlijke overeenkomst: de kleur.


Ik wens jou succes en sterkte met het uitzoeken van al die veilige, mooie items op je uitzetlijst!

p.s. Check voor basisinfo de site www.veiligheid.nl. VeiligheidNL is een onafhankelijke expert op het gebied van ongevallen en veilig gedrag.Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »