Paas knutsel ideeën voor peuters!

Paas knutsel ideeën voor peuters!

 
Met een lang paasweekend voor de boeg, is er genoeg tijd om samen creatief aan de slag te gaan met je peuter en de mooiste paas creaties te maken! 
Hieronder 4 leuke tips om samen met je peuter te doen:


1. Stippen kippen 

Hoe leuk zijn deze stippen kippen wel niet en ook nog heel simpel om te maken. 
- Knip van een papiertje een ei
- Knip deze ei vervolgens doormidden. 
- Pak de vingerverf (of kwast) en laat je kind op het halve ei zijn gang gaan. 
- Knip dan een snavel, een vleugel en wat pootjes en plak deze er samen op. 
- Pak een veertje, donsje of iets anders voor zijn staart. 
Met een beetje hulp van papa of mama heeft je peuter binnen een hand om draai een prachtige paas stippen kip! 

 

2. Een bosje bloemen!

Een mooi bosje bloemen én het mooie is dat je deze geen water hoeft te geven. Zet bijvoorbeeld 3 groenen lijnen op het papier. Dit is de steel van de bloem. Doop je kindjes hand vervolgens in de verf of kleur hem in met een kwast en laat hem zijn handafdruk op het papiertje zetten. Na een paar vrolijke handafdrukken zijn je bloemen af! Teken nog een strikje om het bosje en je hebt een prachtige bos handen boeket. 

 

3. Paashaasjes! 

Bij Pasen, horen natuurlijk paashaasjes! Plak 3 lege wc-rollen aan elkaar en zorg dat er 2 een beetje zijn ingedeukt en ovaal zijn geworden zodat ze de vorm van oortjes hebben gekregen.
Doop de wc-rollen in verf en stempelen maar! Vervolgens teken je een vrolijk gezichtje in het rondje en zo heb je al snel kleine paashaasjes! Beetje gras er bij, en klaar!

 

4. Nog meer paashaasjes. 

Dit is misschien voor peuters niet zo makkelijk om te doen, maar met wat hulp gaat het ze vast en zeker lukken. Knip 2 oren met zowel wit als gekleurd papier, het gekleurde papier moet ietsjes kleiner zijn en plak deze dan op elkaar. Deze oortjes kan je vervolgens aan de binnenkant van een wc-rol vastplakken. Voor de ogen kan je plakoogjes gebeuren, maar het kan natuurlijk ook met verf. Voor de snorharen kan je chenille draad of papieren strookjes gebruiken. Wil je een volledige paashaas? Knip pootjes uit en plak deze aan de onder kant!  


      

Natuurlijk zijn er nog veel meer knutsel-ideeën te bedenken. Print bijvoorbeeld een blanco paasei kleurplaat uit en laat ze deze lekker inkleuren of verven. En het welbekende eieren schilderen is uiteraard ook altijd leuk. Wij wensen jullie alvast een fijne Pasen toe en veel knutsel plezier.

 

Misschien ook leuk om te lezen: 

- Muziek maken met je dreumes of peuter!

 - 10 leuke spelletjes om te doen met je dreumes

 - Ga samen op berenjacht!
 Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »