Ontwikkelingen in nachtlampjes

Ontwikkelingen in nachtlampjes

  • 30-01-2017
  • Carola Siksma-Ruiters
  • Trendwatcher

Wat doen wij in deze donkere dagen van de winter? We verlichten het huis met lampen en kaarsjes. Nachtlampjes in de baby- en peuterkamer zijn geen overbodige luxe... Er zijn nachtlampjes die je kunt laten branden als je in de babykamer moet zijn in de nachtelijke uurtjes zonder dat je de grote verlichting aan hoeft te doen om je baby te troosten of een schone luier te geven. Dit zijn vaak lampjes die je gewoon in het stopcontact prikt. Daarnaast zijn er voor baby's en peuters veel soorten lampjes om ze te troosten en gerust te stellen. Vooral peuters kunnen zo rond hun tweede jaar behoorlijk angstig worden van de gedachten dat er enge monsters in hun donkere kamer zitten...

Eén van de eerste merken die mooie troostlampjes op de markt bracht met veel technische snufjes is het Franse merk Pabobo. Hun nieuwste model is de Dynamic Aqua of Stars Projector die naar wens visjes of sterren op het plafond projecteert gecombineerd met slaapliedjes of onderwater geluiden. En gaat je baby huilen dan slaat deze aan. Er zijn ook diverse knuffels met een sterrenprojector zoals Cloud B Twilight Turtle in de vorm van een schildpad, het konijn van Pabobo en het knuffeltje doomoo Spooky; een knuffel en nachtlampje ineen.

En ken je de lieve lantaarntjes van bijvoorbeeld Béaba en Pabobo al? Zoals de LumiBlo lantaarn, voor het doven blaas je deze lantaarn gewoon uit! Ook handig als je peuter 's nachts naar de wc moet, dan kan deze gewoon dit lantaarntje meenemen. ZAZU ontwikkelde nachtlampje Lou waarin twee lampjes zijn verwerkt die je afzonderlijk kunt dimmen en met een timer kunt gebruiken, handig als je meer of minder licht nodig hebt!

Tot slot noem ik graag nog even 'BKids Watch over me'; een 3 in 1 muziekmobiel die je kunt gebruiken als mobiel, projector en nachtlampje inclusief slaapmuziekje, natuurgeluiden, timerfunctie, wake up mode etc. Wordt je kindje groter dan kun je het nachtlampje los gebruiken. Mocht je twijfels hebben of nachtlampjes slecht zijn voor de ogen van je kind even het volgende: eind jaren 90 verscheen er een Amerikaans onderzoek dat kinderen wellicht bijziend konden worden van nachtverlichting. Gelukkig is het is aangetoond dat er geen verband bestaat, al wordt er nu wel onderzoek gedaan naar de blootstelling van LED-verlichting op de ogen en of dit de biologische klok zou kunnen verstoren. Maar dit onderzoek heeft dan vooral weer te maken met alle computer-, tv-schermen, smartphones en tablet gebruik, dus meer van toepassing als je kind gaat puberen.

Persoonlijk lijkt het mij belangrijk om je kinderen te laten wennen aan het slapen in het donker en er geen tennisser Nadal van te maken (die aangeeft alleen te kunnen slapen met het licht aan...). Kies een lampje dat een zacht en sfeervol licht verspreid om toch een veilige slaapomgeving te creëren.

Ik wens je veel lichtpuntjes in het nieuwe jaar!Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »