Nomad baby

Nomad baby

  • 03-10-2016
  • Carola Siksma-Ruiters
  • Trendwatcher

Jonge ouders zijn niet meer zo honkvast, ze reizen wat af tegenwoordig. Daarbij is het met internet mogelijk om 24/7 overal in te loggen en te werken, of dit nu thuis of in een hip koffiehuis is. Dit biedt ook mogelijkheden om een paar maanden of zelfs een aantal jaren tijdelijk in het buitenland te wonen. En er is nog wat gaande; steeds meer jonge mensen trekken naar de stad en krijgen daar hun eerste kinderen. Deze nieuwe generatie ouders kiest liever voor een klein appartement in plaats van een huis met hoge hypotheek, heeft een voorkeur voor het multiculturele stadsleven, een goed gevuld sociaal leven en willen graag samen met hun kinderen de wereld ontdekken.

Als je zoveel onderweg bent en niet zo groot woont, heb je geen behoefte aan een logge sta-in-de-weg kinderwagen maar behoefte aan compacte oplossingen voor je 'nomad baby'. En daar spelen fabrikanten heel goed op in, ik heb nog nooit zoveel compacte en handige producten gezien en het einde van de ontwikkelingen zijn nog niet in zicht. Denk aan alle babydragers die er zijn, de ultralichte buggy's die je in een handomdraai kunt uitvouwen en zo klein kunt opvouwen dat ze in een handtas passen; Goodbaby Pockit of YoYo. Uiteraard passen deze in het bagagevak van het vliegtuig. Verder is er steeds meer keuze uit compacte kinderwagens en reissystemen waarop een reiswieg, autostoeltje en voetenzak passen. Een ander mooi voorbeeld is doona, een autostoeltje waarin een onderstel van een buggy is verwerkt, 2-in-1 dus! Ook een mooie reisoplossing voor al die ouders die met een autostoeltje moeten sjouwen is Cocobelt, daarmee verdeel je het gewicht over je schouder en arm.

Op de vakbeurs in Keulen zag ik Bedbox van Jetkids, ontwikkeld door een piloot en zijn vrouw. Het is een kinderkoffer met wieltjes waarop je kind kan rijden en in het vliegtuig kun je er met een vliegtuigstoel een reisbedje van maken. Niet voor niets won het daar een innovatieprijs mee!

 Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »