Nieuw hulpmiddel voor natuurlijke bevalling: CUB!

Nieuw hulpmiddel voor natuurlijke bevalling: CUB!

 

Als je zwanger bent denk je na hoe je zou willen bevallen: conventioneel in bed, op de baarkruk, of in het water? Nu is er een nieuw product op de markt waar verloskundigen en barende moeders misschien wat aan hebben: de CUB, een opblaasbare stoel.

Voor bevallende vrouwen is het soms zoeken naar een goede houding... zitten, knielen, hangen, voorover leunen; met de CUB kunnen bijna alle houdingen worden aangenomen om weeën op te vangen en te persen. Op deze manier zoek je als aanstaande moeder zelf een houding die voor jou prettig is. 'Bij een verticale positie vergroot je nog eens de ruimte in het bekken en dit kan tot een vlottere bevalling leiden met minder kans op complicaties' wordt ons beloofd in de handleiding. Het is mogelijk de CUB ook tijdens de zwangerschap gebruiken en als je hem niet meer nodig hebt, laat je gewoon de lucht ontsnappen.

Zo te zien best handig lijkt mij, maar ik weet alleen niet hoe het voelt om met ontbloot onderlijf op de CUB te gaan zitten, misschien toch liever met een handdoek tegen plakkende billen? En hoe zit het met de stabiliteit? Niet onbelangrijk want geen enkele vrouw wil met persweeën op een wiebelige 'opblaasband' zitten met de kans om eraf te rollen. Maar de foto's zijn gelukkig veelbelovend en de dubbele luchtkamers helpen daarbij beslist een handje. Enfin, het lijkt mij toch een kwestie van uitproberen en ervaringen verzamelen!Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »