Mama's waren top bij de Mama Jurydag!

Mama's waren top bij de Mama Jurydag!

 

Voor het eerst organiseerde het vakblad BabyWereld de Mama Jurydag van de Baby Innovation Award verkiezing samen met de Negenmaandenbeurs. Het was voor beide partijen nieuw, dus even wennen, maar wat ging deze middag goed! Nadat de uitnodiging om in de jury te zitten was verstuurd, kwamen er veel aanmeldingen binnen. Uiteindelijk werden 24 moeders geselecteerd. Op de bewuste middag druppelden ze aarzelend en soms wat verlegen naar binnen. Want wat werd er precies van hen verwacht? Na ontvangst met een drankje en hapje en een korte introductie door de organisatie mochten ze van start. Ingedeeld in kleine groepjes trokken deze moeders, sommige met hun kindje, langs alle tafels. Al snel was van verlegenheid geen sprake meer. Want bij het zien en bekijken van de producten gingen alle remmen los. Daar kwam de ware aard van het moeder zijn naar boven! Er werd water in flesjes gestopt, baby's werden in draagzakken en in kinderstoelen gezet, apparaten in stopcontacten gestoken, luiers uitgeprobeerd en er werden heel veel kritische vragen gesteld. Waarom zit dit ritsje hier? Zit er een gratis app bij? Hoe werkt deze kolf nu precies? Helpt deze fles ook bij baby's met antikoliek? Voor twee zeer technische producten (innovatieve autostoelen) waren producenten uitgenodigd om deze te komen demonstreren. Het idee werd geopperd om volgend jaar alle merken te vragen hun product toe te lichten.

Daar zit natuurlijk wat in. Want alle producten zijn hartstikke nieuw en innovatief, maar soms ook erg technisch en hoewel alle informatie op tafel lag, zijn ze zonder een beetje toelichting soms moeilijk te begrijpen. Maar het liefste wil je dat de aanwezige mama's zonder welke beïnvloeding dan ook de producten aan hun kritische moederblik onderwerpen! Deze mening is voor de verkiezing namelijk van grote waarde, de scores tellen voor eenderde mee. Als je zwanger bent, is alles nieuw en ben je onervaren, dan neem je ook snel wat aan van deskundigen, familie en vrienden. Maar ben je eenmaal moeder en eindgebruiker, dan is dat toch echt anders. Natuurlijk heb je hier en daar nog adviezen nodig, maar na een half jaar weet je als geen ander hoe iets in de praktijk werkt of kan werken, en daar kan geen commerciële boodschap tegenop!

Benieuwd wie er gewonnen hebben? Kom straks langs in hal 9 bij de Negenmaandenbeurs Villa, daar vind je alle genomineerden en winnaars!Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »