Kim-Lian van der Meij over de Negenmaandenbeurs

Kim-Lian van der Meij over de Negenmaandenbeurs

 

Tijdens mijn tweede zwangerschap werd ik door RTL Boulevard benaderd of ik een item wilde draaien op de Negenmaandenbeurs. Ik had toen al een behoorlijke buik aangezien ik al zes maanden zwanger was.

De eerste zwangerschap
Je eerste zwangerschap is mega spannend, er komt zoveel op je af. Zoveel waar je voor die tijd nooit over na dacht.

Daniel en ik waren al langzaam bezig met haar kamertje in orde maken. De muren zachtroze sauzen, haar bedje en commode in elkaar zetten en er lag al een stapeltje rompertjes opgevouwen in haar verder nog lege kledingkast.

Ik had al de nodige zwanger- en babytijdschriften aangeschaft en was me ijverig aan het inlezen. Alhoewel ik me toen al had voorgenomen om vooral mijn eigen gevoel te volgen bij alle beslissingen rondom dit lieve kleine kindje. Dit omdat er zoveel tegenstrijdige meningen en filosofieën zijn rondom verschillende baby-gerelateerde onderwerpen. Enfin, ik loop voor het eerst in mijn leven over de Negenmaaandenbeurs.

De Negenmaandenbeurs
Het is gezellig druk in de gangpaden. Overal waar ik kijk zie ik dames lopen met tassen, karretjes, kinderwagens, maar vooral…dikke buiken. De één nog groter dan de ander. Heel soms zie ik een man lopen. Het lijkt alsof hij verdwaalt is in een wereld waar hij zich (nog) niet helemaal thuis voelt.

Terwijl de vrouwen nieuwsgierig en gretig van het ene naar het andere standje lopen om de producten die aangeprezen worden eens van dicht bij te bekijken, strompelen die enkele mannen die je ziet er wat onhandig achteraan. Op gepaste afstand. Want ja, de Negenmaandenbeurs is overweldigend!

Er is zoveel in de wereld van zwangerschap en baby’s. Misschien wel beangstigend veel. Ik begrijp de lichaamshouding van die mannen wel. De vrouwen hebben een heel andere houding. Ondanks de vele extra kilo’s die ze met zich mee zeulen, de zware benen, onstabiele bekken en stuwende borsten, zijn de ogen maar op één ding gericht…de aankoop! Je wilt niks missen, want alleen het állerbeste is goed voor je kindje.

Ervaringsdeskundige
Hoog zwanger van ons tweede kindje liep ik tussen alle zwangere vrouwen op de Negenmaandenbeurs. Ik dacht inmiddels ervaringsdeskundige te zijn (ik was tenslotte al bijna 2 jaar moeder van Ronja). Ik realiseerde me dat ik veel eerder de Negenmaandenbeurs had moeten bezoeken. Alle gelezen tijdschriften, boeken, folders, blogs en bekeken vlogs over dit onderwerp had ik net zo goed kunnen inruilen voor een dag op de Negenmaandenbeurs en dan was ik dus méteen helemaal bij. Tijdens de Negenmaandenbeurs kom je ogen en oren te kort!

Liefde en moedermelk
Ik dacht voordat ik mama werd serieus, met een paar slabbetjes en rompertjes kom je al een heel eind. Nou dat is natuurlijk een hard gelach!
Gelukkig zijn twee levensbelangrijke zaken in ieder geval gratis en komen (meestal) vanzelf: Liefde en moedermelk. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet! Hoe ga je het kindje vanaf de geboorte vervoeren van A naar B? De Maxi-Cosi werd aangeschaft. De kinderwagen, het wippertje, de box, de commode, bergen luiers, een verschoonkussen, een ledikant, babykleding, lakentjes, handdoeken, een badje, verzorgingsproducten, tepelkloofcrème (voor de mama) en na een tijdje de kolfmachine.

Flesjes, flessenwarmer, sterilisator voor de flesjes, een handige luiertas voor de flesjes en alle andere meuk die je dagelijks met je mee moet sjouwen als je even met je kindje op pad gaat.

Alles voor het kleine mensje
Meine gute! En dan vergeet ik nog tachtig andere dingen. Kortom, het voelt als een halve volksverhuizing. En dat alles voor het lieve kleine mensje. Je hebt veel nodig en gelukkig is het er allemaal op de Negenmaandenbeurs!

De Dierendorpjesstand
Ik ben al een tijd uit de babyperiode, maar toch ben ik jaarlijks op de beurs te vinden. Ik loop niet meer te struinen in alle standjes, maar ik heb mijn eigen stand! De Dierendorpjestand. Want baby’s worden groot en al zeer snel willen ze verhalen en liedjes horen. Vermaakt worden. En daar kom ik om de hoek kijken. Samen met Gitte Spee verkopen we onze Dierendorpje boeken. De hele dag horen we de mooiste en leukste babynamen voorbij komen (soms zelfs fluisterend in mijn oor, omdat het nog geheim is) en schrijven we ijverig een persoonlijk berichtje in het boek.

Wel bijzonder hoor, dat het ongeboren baby’tje in de buik straks onze verhalen krijgt te horen, Gitte haar illustraties gaat bewonderen en naar mijn liedjes gaat luisteren. Wij mogen een klein onderdeel zijn in de jonge jaren van het kindje. Prachtig toch?

En als extraatje hebben we ook nog eens unieke Dierendorpje hydrofiele luiers laten maken, want als iets onmisbaar is in het dagelijks leven van een baby zijn het stapels hydrofiele luiers. Zelfs de papa’s zullen dat beamen!

Al enthousiast?! Kom ook naar de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam.Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »