Hoe vind je een goede oppas?

Hoe vind je een goede oppas?

  • 13-09-2019
  • Negenmaandenbeurs
  • Tips

Wanneer je kinderen krijgt, kan je meer niet zomaar samen de deur uit,. En juist dan kan het fijn zijn om een oppas te hebben die af en toe op je mini’s past.

Maar hoe vind je een goede betrouwbare oppas, en waar moet je op letten.

Een oppas, waar je op let bij het zoeken?

Als je zoekt naar een oppas is het handig als je weet wat voor iemand je zoekt. Hier onder een lijstje met dingen waar je op kan letten bij zoeken.

Ervaring

Vind je het belangrijk dat je oppas ervaring heeft? Als je alleen in de avonden een oppas nodig hebt wanneer je kindjes al slapen is veel ervaring misschien minder belangrijk. Maar zoek je een oppas voor momenten dat je kinderen nog wakker zijn dan kan het handig zijn om iemand te hebben die weet hoe ze een kindje op de juiste manier verzorgt.

Beschikbaarheid

Zoek je iemand voor elke week of voor eens in de maand. En zoek je iemand voor paar uurtjes in de avonduren of iemand die overdag ook beschikbaar is. Het is belangrijk om dit weten, zo kan je er op letten of de oppas ook op deze momenten beschikbaar is.

Persoonlijkheid

Wat voor persoon zoek je? Heb je een voorkeur voor een jongen of een meisje of juist helemaal niet. En welke leeftijd moet iemand minimaal hebben? Zoek je een rustig iemand of een energiebom en moet de oppas streng of juist wat makkelijker zijn.

Vergoeding

Oppassen is voor vele een leuk bijbaantje. Maar hoeveel wil je een oppas maximaal betalen. Let hierbij op de leeftijd, ervaring van de persoon en moment van het oppassen. Doe een voorstel aan de oppas of vraag wat hun zelf in gedachten hebben en onderhandel hier eventueel mee.

Waar zoek je?

Er zijn verschillende mogelijkheden om een leuke oppas voor je kindjes te vinden. Zo kan je rond vragen binnen je eigen netwerk. Heb je veel mama’s in je vriendenkring? Dan hebben zij misschien wel een oppas die ook bij jou kan oppassen. Woont er een buurmeisje in je wijk die wel wilt komen oppassen, bespreek de mogelijkheden samen. Maar er zijn ook nog andere manieren om een oppas te vinden. Er zijn namelijk ook verschillende websites en apps voor het vinden van een oppas. Hier komen babysitters en gezinnen samen en kan je gericht zoeken naar de juiste oppas voor jou kinderen.

Als je iemand hebt gevonden als oppas kan het fijn zijn om eerst even kennis te maken. Zo kan je kijken of het klikt tussen jullie en de kinderen. Dit hoeft niet lang maar bespreek of jullie elkaar goed hebben begrepen. Als het goed klikt en je een er een fijn gevoel bij hebt, dan hebt je officieel een oppas!

Tijd om een datum af te spreken en wat leuks te doen terwijl je je kinderen gerust kan achter laten!

Ook leuk om te lezen:

- Een slaapritueel, eindelijk door slapen.

- Een goed babymatras kiezen, hoe doe je dat?

- Leuke film kijktips als je zwanger of mama bent.

 

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »