Grace is Green: ecologische & herbruikbare luiers

Grace is Green: ecologische & herbruikbare luiers

 

Grace is Green is van start gegaan als een webshop in Groot-Brittanië. Als mama van onze eerste spruit, Grace, heb ik gretig getest en geëxperimenteerd met vele ecologische en biologische producten voor moeder en kind. Ik, Rebecca Denys was de drijvende kracht hierachter terwijl mijn man, Tim Johnson de website in elkaar knutselde avond na avond, van een klein begin gesproken!

Toen we verhuisden naar mijn thuisland, België, hebben we alles anders aangepakt. Grace is Green werd toegespitst op distributie van enkele goede merken zoals Imse Vimse, Bamboolik, Divacup en Muumi in de hele Benelux. Zoals Shakespare zei ‘what’s in a name’...wel voor mij is de naam van het bedrijf Grace is Green niet zomaar een naam maar een ware drijvende passie.

Het draait om een lijn uit een liedje van U2:
Grace. It's the name of a girl. It's also a thought that changed the world.

Grace - het is de naam van onze eerste dochter die toch wel heel koddig was in die wasbare luiers en dit is ook het kanaal waarheen stukjes van de wereld worden veranderd, luierkontje per luierkontje - althans dat is het doel!

Op zijn West-Vlaams gezegd: ‘ Een beetje met een keer’ is een zinnetje dat we veel te horen hebben gekregen in onze verbouwingen aan ons huis alsook in verband met het groeien als onderneming. Hier is onze vogelvlucht als Groothandelaar in de Benelux.

Ik ben gestart onder het toenmalige Starterslabo en de eerst verkoop kwam met luid gejuich binnen. Ons magazijntje werd met behulp van mijn ouders ingericht. We waren heel 'groen' want we hergebruikten stukken hout om een grote kast te maken, een tafel en tapijt die iemand niet langer meer moest hebben werden ook in gebruik genomen bij ons! We hebben over de jaren heen vele beurzen gedaan in zowel, België als Nederland, zowel groot en klein, met volle overtuiging en groot enthousiasme. Ondertussen huren we een groter magazijn met wat meer professionelere rekken en manden die heel vlug leeglopen! Alle administratie wordt vanuit het kantoor bij ons thuis gedaan – maar met een droom en doel dat zowel kantoor alsook magazijn ooit specifiek voor ons wordt gebouwd met werknemers vanuit de sociale economie.

Bart Lemey noemde Grace is Green; de Innocent van de wasbare luierwereld en gelijk had hij, vind ik zo! Door een wasbare luier als een hebbedingetje te promoten waarin Bumba de hoofdrol speelt, hopen we de uitwasbare luier van zijn negatieve connotatie te ontdoen. Het doel van de onderneming is echt om een niche markt te gaan open trekken voor het goede van de economie in eigen land alsook de afvalverwerking aanpakken. Het is ons doel om naast iedere wegwerp pamper een uitwasbare of herbruikbare luier van Bumba te zien bij alle kinderwinkels, supermarkten en webwinkels. Dus er is wat werk aan de winkel!Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »