De leukste gender reveal ideeën voor thuis

De leukste gender reveal ideeën voor thuis

 

Gefeliciteerd! Er is een kleintje op komst, maar wat zal worden? Hoewel het belangrijkste natuurlijk is dat je baby gezond geboren wordt, is het voor velen toch ook leuk om te weten of het een jongetje of een meisje wordt. Een speciaal moment voor jullie beide, daarom hebben we de leukste gender reveal ideeën op een rijtje gezet!  


Om te zorgen dat het voor jou ook écht een verrassing is, vraag de verloskundige of ze het geslacht op een briefje kan schrijven en vervolgens in een envelop kan doen. Niet spieken! Geef deze vervolgens aan degene die de voorbereidingen gaat treffen. Verrassingstaart 

Laat een gender reveal taart maken bij de bakker. De buitenkant is dan neutraal en zodra je de taart samen open snijd zie je of de binnenkant blauw or roze is! Je kan ze op alle verschillende manieren krijgen, met blauwe or roze M&M’s of boter crème. Snijd de taart aan met dierbaren erbij via videochat. En zeg nou zelf, welke kleur het ook is, het is sowieso weer goed excuus om taart te eten!  

 

Laat gekleurde cakejes of koekjes bezorgen 

Een beetje hetzelfde idee als de verrassingstaart, maar net iets anders. Laat cakejes of koekjes maken met in de binnenkant ‘de kleur’ en bezorg deze vervolgens bij je vrienden (op afstand natuurlijk!). Spreek een tijdstip af voor een videochat en laat iedereen tegelijkertijd een hap nemen. En daarna mogen jullie zelf natuurlijk ;-) Tip! Neem de videochat op zodat je ieders verraste gezicht nog eens stuk voor stuk kan terugzien.  


Kraskaarten 

Het geslacht van jullie kindje bekendmaken op afstand kan ook met leuke kraskaarten. Bij verschillende webwinkels vind je deze. Stuur de leuke kaarten inclusief persoonlijke boodschap naar al je dierbaren en kras ze tegelijk open tijdens een videochat, of laat ze hun eigen reactie filmen en maak er één leuke film van!  

 

Rooksignaal 

Rook geeft een fantastisch effect, vooral als er een klein beetje wind staat. Met een rookpoederkanon of een rookbom kleurt de hele lucht in no-time een prachtige blauwe of roze kleur! Daarnaast is de rook ook goed van een afstandje te zien, ook leuk om dus vanaf je balkon of in de tuin te doen met je naasten op een afstand.  

 

 

Confetti kanonnen  

Het geeft wat troep en je moet daarna gegarandeerd de stofzuiger erbij halen, maar confetti kanonnen zorgen wel voor een heel leuk effect! Laat de persoon die het geslacht al weet in de winkel of online gender reveal kanonnen kopen en draai deze samen op feestelijk moment open. 3.. 2.. 1.. en overal roze of blauwe confetti in de lucht!  

 

Ballonnen doos 

In een gender reveal doos zitten roze of blauwe helium ballonnen. Online kan je deze dozen vaak bestellen in verschillende formaten. Maak de doos samen open, of laat het door de andere kids doen, en de helium ballonnen komen vanzelf om hoog!  

 

Ballonnen prikken  

Koop grote ballonnen gevuld met de juiste kleur confetti en prik deze lek! Ook leuk, hang deze ballon op en darten maar! Hoelang zal het duren tot het pijltje raak is en het geslacht bekend is?  


Sla je slag op een piñata 

Koop een gender reveal piñata en sla er op los! Stiekem toch ook best fijn met al die razende hormonen. Vaak kost het best even wat meppen, maar dan is het uiteindelijk extra feest als de confetti naar beneden fladdert. 

 

Watergevecht met het gezin 

Trek allemaal witte kleding aan en laat 1 iemand de waterpistolen vullen met roze of blauw water. Zorg er wel voor dat je het niet door het waterpistool kan zien. Schiet daarna op elkaar en zo wordt je kleding vanzelf roze op blauw. Dit is ook erg leuk als er al grotere broers of zussen zijn!  

 

Tip van ons! Eigenlijk zijn alle bovenstaande gender reveals erg goed te filmen en op die manier naar je dierbaren sturen die er niet bij kunnen zijn. Zet je camera of mobiel op tafeltje en begin dan de genderreveal. En als je het opneemt, kunnen jullie achteraf samen nog genieten van de verbaasde gezichten en blijdschap bij de bekendmaking! 

 

- De meest voorkomende zwangerschapssymtomen

- De zwangerschap checklist 

- Leuke manieren om je zwangerschap bekent te makenDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »