De hybride kinderwagen

De hybride kinderwagen

 

Nog even en ik vertrek weer richting Kind und Jugend, de grootste vakbeurs ter wereld, om daar het nieuwste van het nieuwste te spotten in babyland waaronder een belangrijk productgroep: kinderwagens! Een kinderwagen is nog steeds één van de belangrijkste producten in de babyuitzet. Het is niet alleen een praktisch gebruiksartikel om je kind van A naar B te rijden zodat je de baby niet de hele tijd hoeft te dragen, in een kinderwagen 'show' je je baby ook aan de buitenwereld. Het type kinderwagen zegt ook wat over jou als moeder, en je levensstijl. Dat is ook de reden dat ouders soms zonder problemen 1000 euro neertellen voor een hip A-merk, en dan komen daar nog de nodige accessoires bij. By the way: er zijn ook prima kinderwagens te koop vanaf 400 euro!

Met de snelle opkomst van online shoppen dacht ik dat de meeste kinderwagens nu wel online werden gekocht, maar dat blijkt onjuist. Kinderwagens worden voor meer dan 80% in stenen winkels verkocht, blijkt uit onderzoek. Toch wel een verrassende uitkomst maar bij nader inzien niet heel vreemd. Als aanstaande mama wil je natuurlijk weten hoe de wagen loopt, of je 'm gemakkelijk kunt in- en uitvouwen, welke extra's er allemaal zijn, of deze stevig genoeg is en hoe de kleuren er in werkelijkheid uitzien. Dat kan natuurlijk niet allemaal online. En we gaan tegenwoordig niet over één nacht ijs. Een grote kinderwagenfabrikant vertelde me dat er gemiddeld 3,5 winkels worden bezocht voordat een aankoop wordt gedaan.

Wat zijn de belangrijkste trends? Qua look hebben felle kleuren plaatsgemaakt voor zachte tinten, geïnspireerd door de natuur. En er is nog een belangrijke trend gaande. Ouders wonen steeds meer in stadse gebieden, hun huizen zijn kleiner en ze reizen graag met hun kleine kinderen. De markt speelt hier op in met de komst van hybride kinderwagens; kinderwagens die je gemakkelijk kunt omvormen tot een buggy. Met andere woorden: het verschil tussen een kinderwagen en een buggy wordt steeds kleiner. Dit betekent dat kinderwagens compacter en lichter worden. Daarmee ligt de keuze voor een compleet reissysteem voor de hand. Deze bestaat uit een kinderwagen, reiswieg, zitje en autostoel in dezelfde kleurstelling. Dan ben je in één keer klaar me kopen en kun je straks makkelijk switchen tussen het maken van een wandeling of een autoritje met je kindje.

Superhandig dus deze ontwikkelingen voor ouders 'on the move'. Maar er is een keerzijde. Met het compacter en lichter maken zie ik de wieg en wandelwagenzitje steeds kleiner worden, soms zo klein dat je kind zich er nauwelijks in kan bewegen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Het is dus de vraag hoever we daarmee met zijn allen willen gaan!

Citybeeld van internet: bron: http://survivingandthrivingwithhope.comDeel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste foto's

Meer foto's

Nieuwste Video

Meer video's »